Foto: Guliver

PREMINULA OMILJENA GLUMICA: Olivia Newton-John bila je uzor mnogima, njena borba fascinirala je žene diljem svijeta

Autor: Zlatko Govedić

“Olivia Newton-John (73) preminula je jutros mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena obitelji i prijateljima”, objavio je John Easterling i dodao:

 “Olivia je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina, dijeleći svoje putovanje s rakom dojke.”

Njoj je rak prvi put dijagnosticiran 1992., ali, uspjela se izliječiti da bi se bolest vratila u još dva navrata, 2013. i 2017. godine, zbog čega je njena borba postala inspiracija mnogima širom svijeta.

Obitelj je tražila da se umjesto cvijeća domacije proslijede njezinoj organizaciji za borbu protiv raka, Zakladi Olivia Newton-John.

Iza sebe je osim supruga Johna, ostavila 36-godišnju kćer Chloe Lattanzi te braću i sestre.

Olivia je u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća bila veliki seks-simbol. Laskavi status, ali i slavu, donijela joj je uloga u kultnom mjuziklu “Briljantin”, u kojem je utjelovila slatkicu Sandy Olsson, koja radi zgodnog Dannyja Zuke, kojeg je glumio John Travolta, postaje opaka zavodnica.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.