Ovakav kolač od sira i jagoda još niste kušali: Nećete požaliti ni minutu truda

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Neodoljivo kremast, osvježavajući, savršenog spoja okusa, sve je to ukusni desert od sira i jagoda. Uživajte u pripremite, nećete požaliti niti minute!

Sastojci:

Biskvit:
4 jaja
2 žlice tople vode
1 vanilin šećer
100 g glatkog brašna
50 g gustina
1 vrećica praška za pecivo
Nadjev:
4 žumanjka
250 ml mlijeka
500 ml slatkog vrhnja
500 g svježeg sira
7listova bijele želatine
korica 1 limuna
Još:
500 g jagoda
1 preljev za tortu

Priprema:

Izmiksajte žumanjke za biskvit s toplom vodom u pjenastu smjesu pa dodajte šećer i vanilin šećer. Bjelanjke izradite u čvrst snijeg i lagano umiješajte u smjesu sa žumanjkom. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i gustin pa dodajte u smjesu od jaja. U kalup obložen papirom za pečenje istresite smjesu i pecite u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 25 minuta. Žumanjke, šećer, sol, limunovu koricu i mlijeko stavite u posudu i dobro promiješajte, zatim stavite na laganu vatru da se zagrije, bez kuhanja, dok se ne počne zgušnjavati. Dodajte prethodno namočenu i iscijeđenu želatinu, miješajte dok se ne otopi. Smjesu procijedite i ostavite da se malo ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte sir, promiješajte pa dodajte prethodno izmiksano slatko vrhnje. Ohlađeni biskvit prerežite na pola, donji dio stavite u dublji lim za pečenje, na njega dodajte nadjev pa stavite drugu polovicu biskvita. Jagode operite, narežite i posložite po biskvitu pa zalijte preljevom za torte pripremljenim
prema uputama na vrećici. Kolač ostavite u hladnjaku preko noći.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.