Ilustracija, Foto: Pexels/Kindel Media

Ogorčena majka iz Zagreba: ‘Ne cijeni se više jedna čokolada’

Autor: Dnevno.hr

Baš kao i posljednjih godina, ove godine se putem društvenih mreža puno raspravlja o poklonima povodom nadolazećih blagdana, posebno onih za djecu. Već nakon Svetog Nikole, mreže su preplavile fotografije čizmica prepunih darova – od čokoladica do mobitela, playstationa nadalje. Nekome pretjerano, drugome čista radost.

Ono što su djeca nekad dobivala u čizmicu, čokoladicu i koju voćku, danas čak nije niti ‘standardan’ poklon u brojnim školama koje si učenici međusobno poklanjaju povodom Svetog Nikole. Iako je riječ o malim znakovima pažnje, neka djeca su bez ustručavanja iskazala nezadovoljstvo dobivenim poklonima.

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Razočaralo je takvo ponašanje i jednu majku iz Zagreba koja je opisala ružnu situaciju s kojom se susrela baš na Svetog Nikolu.

“U što se pretvaraju ta djeca?”

“Molim da roditelji malo obrate pozornost na ponašanje svoje djece. Danas su u školi imali tombolu gdje su izvlačili svatko jedan poklon.

Mislim da je čar toga da dobiješ sitnicu i veseliš se, ali očito je da su današnje generacije naučene na puno više i ne cijeni se više jedna čokolada”, započela je objavu žena a potom otkrila kako je ispred škole dječak četvrtog razreda odmotao poklon, uzeo jednu stvar a čokoladicu i pastele bacio na pod.

“Netko se potrudio od srca da taj poklončić zamota, a nažalost dobio ga je netko tko nije vrijedan dobiti ništa. U što se pretvaraju ta djeca?  Mogli bi određeni malo više porazgovarati sa svojom djecom. Ja sam u šoku. Dijete u 4. razredu osnovne škole”, napisala je gospođa.

Analitičar uočio šokantan detalj vezan za radne nedjelje: Zašto nitko ne govori o ovom?




Njena objava potaknula je brojne komentare i raspravu o darivanju povodom blagdana, značenju tog darivanja, ali i određenim granicama. Neki su otkrili kako ne vide ništa loše u tome da svoju djecu bogatije daruju i za Svetog Nikolu, a ne samo za Božić, dok drugi smatraju kako je riječ o pretjerivanju.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.