Plazma-torta s jabukama: Ukusno osvježenje za pet minuta
Mirisne i zdrave pečene paprike na salatu: Evo kako ih pripremiti
Pečene paprike na salatu oduševit će vas okusom i mirisom. Vrlo ih je lako pripremiti, samo ih dobro ohladite. Najbolje su ako ostanu u hladnjaku preko noći. Poslužite uz pečeno meso i prilog po želji.
Sastojci:
1 kg crvene paprike
1 dl maslinova ulja
1 žlica octa ili limunova soka
2-3 češnja češnjaka
sol, papar
½ žličice mljevene ljute paprike
Priprema:
Pecite paprike u pećnici na suho, na limu, u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 45-50 minuta. Čim se ispeku, prekrijte ih folijom da se zapare kako biste lakše očistili kožicu. Nakon pola sata ogulite i očistite paprike od sjemenki i izrežite ih na filete. U posudu stavite paprike, dodajte sitno sjeckani češnjak, sol, papar i mljevenu papriku, prelijte maslinovim uljem i octom (ili limunovim sokom) i nježno izmiješajte. Stavite ih u hladnjak da se dobro ohlade.