pexels

(VIDEO) Obožavate piti Coca-Colu? OVO će vas sablazniti!

Autor: dnevno.hr

Razmislite što radite svom tijelu

I vrapci na grani znaju kako Coca-Cola nema hranjivih sastojaka. Opće poznato je i da se u standardnoj limenci tog pića nalazi šest čajnih žličica šećera, no to ne sprječava ljude da je i dalje konzumiraju. No, jeste li znali da pretjerana količina kofeina u ovom piću izravno utječe na  neravnomjeran rad srca, a prevelika količina fruktoze izaziva pojavu proljeva? Osim toga, prevelika količina šećera može dovesti do pojave dijabetesa drugog tipa (tipa dva), karijesa kao i problema s metabolizmom. Uz sve navedeno spomenimo i kako se unosom prevelike količine gaziranog pića u dnevnoj prehrani povećava rizik od osteoporoze, gastrointestinalnih problema te problema s bubrezima.
Preveliko konzumiranje Coca-Cole, dovodi do slabljenja kostiju, do nepravilnog rada srca i može uzrokovati probleme s mišićima. Prevelik unos Coca-Cole direktno utječe na mišiće, a kao posljedica je smanjenje kalija u krvi što uzrokuje probleme s razvojem i radom mišića.Možda vas ovo natjera da se predomislite oko konzumiranja ovog pića. Pogledajte što se dogodi s neoguljenim jajetom koje je stajalo u Coca-Coli.

https://www.youtube.com/watch?v=rI8UmGytwE0

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.