Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Mreže bruje o gazdi iz Zagreba zbog poruke koju je poslao vozaču: ‘Ubaci u obračun’

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Društvene mreže prepune s prigovora na poslodavce, a za tu prigodu otvorene su brojne stranice s crnim listama poslodavaca kako se drugi radnici ne bi ‘opekli’. Najčešće je riječ o prigovorim na plaće, rad na crno, loše uvjete rada, a često i na odnose unutar samih firmi.

No, u svom tom crnilu, svakih toliko ispliva poslodavac s ‘bijele liste’, a za jedan takav slučaj zaslužan je vlasnik jedne zagrebačke tvrtke za transport, ali i njegov djelatnik koji je svoje iskustvo podijelio na društvenim mrežama.

Naime, riječ je o vozaču koji je bio na putu u Italiji te je bio odmarao na jednom parkingu. U komunikaciji s vlasnikom restorana, poslao mu je najprije svoju lokaciju, a onda ga je gazda iznenadio porukom kakvu djelatnici u Hrvatskoj baš i ne očekuju da će dobiti.

Foto: Facebook

“Male geste čine puno”

“Vidim da ima restoran, večeraj i plati novcima od firme i ubaci i ubaci račun u obračun”, poručio je vlasnik tvrtke za transport, što je oduševilo djelatnika, ali i brojne građane koji su uputili pohvale na račun vlasnika tvrtke.

“Mnogo bolje bi nam svima bilo kad bi pokazivali malo više ljudskosti i imali više poštovanja jedni prema drugima! Male geste čine puno”, “Pa nema više da šutne kamen i da nađe pet vozača. Jedino još u Sloveniji “gazde” oslovljavaju vozače sa “konju” ali, što bi rekli, već im ide voda u grlo”, komentirali su na društvenoj  mreži.

Otkriveno koliko su Hrvati siromašniji od ostatka Europe: Analitička karta sve otkrila




Neki su posumnjali da će se taj obrok djelatniku obiti o glavu.  “Lijepo nema što, samo bojim se da mu ta večera jednog dana ne izađe na usta, ipak gazda je gazda, Bog pa gazda a neki i obrnuto gazda pa Bog”, glasio je jedan od komentara, a jedan korisnik je poručio kako je takvog gazdu teško naći. “To je jedan od stotinu njih”, poručio je.

 




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.