Stocksy

KOMARCI POSEBNO VOLE ODREĐENI TIP LJUDI: Provjerite jeste li među njima

Autor: Dnevno

Ako ste jedna od onih osoba koju komarci obožavaju i ne postoji sredstvo kojim biste ih naveli da vas ne napadaju, tada će vas vjerojatno iznenaditi činjenica da postoje osobe koje komarci vole više i osobe koje komarci manje preferiraju.

Komarci vole ljubitelje piva

Samo jedno pivo nakon ručka ili večere može biti pogubno. Istraživanje koje je provela američka ‘Organizacija za nadgledanje komaraca’ pokazalo je da komarci više napadaju ljude koji su popili pivo nego one koji ga nisu ni okusili.

Trudnice

Žene u drugom i trećem tromjesječju su također privlačnije komarcima. One izdišu veću količinu zraka, a komarce privlači vlaga i ugljikov dioksid iz njihovog daha. Ujedno, i trbusi su im topliji, a toplina također privlači ove napasnike.

Krvne grupe

Nulta krvna grupa više od ijedne druge privlači ove krvopije. Najmanje ih privlače ljudi čijim venama kola krv grupe A. Ljudi, naime, luče supstance koje komarcima omogućuju da identificiraju koji čovjek nosi koju krvnu grupu, otkrili su japanski znanstvenici.




Metabolizam

Komarci mogu nanjušiti mliječnu kiselinu i mokraćnu kiselinu, amonijak i ostale supstance koje izlučujemo znojenjem, a otkriveno je da komarci vole ljude s višom tjelesnom temperaturom. Pomirite se s činjenicom da ćete tijekom vježbanja biti prilična meta insekata.

Boja odjeće




Komarci se koriste vidom kako bi locirali ljude, a utvrđeno je da najviše vole plavu boju. Zato je korisno obući se u svijetle boje, bijelu ili pastelne boje da biste smanjili rizik od uboda ovih napasnika.

Ubode komaraca može smiriti nanošenje hidratantnog losiona na ubodena područjima, a korisno je i hlađenje kože oblozima. Obično simptomi prestaju unutar nekoliko sati, najviše nekoliko dana. Izbjegavate češati to mjesto da ne povrijedite kožu jer je moguć razvoj infekcija.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.