Pinterest

Vaši će ukućani tražiti repete! Uživat ćete u zapečenom kupusu s junetinom!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Smatra se da ovo jelo, koje inače nije posno, ima svoje podrijetlo od Turaka. U svakom slučaju, uživat ćete, ako ne sada, onda nakon Uskrsa.

Sastojci:

  • 1 glavica svježeg kupusa
  • 1 glavica luka
  • 500 g mljevenog junećeg mesa
  • 400 ml jogurta
  • 2 jajeta
  • 1 žlica mješavine začina
  • ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Glavicu luka sitno isijecite i pržite na ulju. Kada luk omekša, dodajte mljeveno meso. U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte mješavinu začina, posolite, popaprite, promiješajte žicom za mućenje i postupno dodajte jogurt. Kada se meso isprži, dodajte isječeni kupus.

Kada kupus omekša, sklonite lonac s vatre. Vatrostalnu posudu podmažite uljem pa u nju prelijte smjesu s kupusom i te mješavinom s jajima.

Zapecite 15 minuta u pećnici 190 stupnjeva.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.