
SAVRŠENO PEČENO PILE: Tajna sočnog mesa krije se u ovom receptu!
Zlevanka je tradicionalni hrvatski kolač čija je priprema brza i jednostavna, pogotovo za nedjelje kada se odmarate, no zaželjeli ste se nečeg slatkog.
Na tijesto koje se izmiješa i izlije u lim za pečenje možete staviti malo kiselog vrhnja, pekmeza od šljiva, omiljene marmelade ili pak sezonskog voća.
Ovaj je recept brz i jednostavan, a mjere su izražene u čašama od 2,5 dl, tako da ne trebate vaditi kuhinjsku vagu.
Potrebna vam je po jedna čaša šećera, ulja, kukuruznog brašna, glatkog pšeničnog brašna i mlijeka. Uz to, za zlevanku pripremite i 3 jaja, 1 vrećicu praška za pecivo i prstohvat soli.
Sve sastojke izmiješajte u glatku smjesu, pa prelijte u nauljeni i pobrašnjeni lim za pečenje dimenzija otprilike 30×40 cm. Po vrhu stavite par žličica pekmeza od šljiva i kiselog vrhnja.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata. Zlevanka je gotova kada dobije zlatnožutu koricu. Ohladite prije rezanja. Možete je posipati šećerom u prahu ako želite.
SAVRŠENO PEČENO PILE: Tajna sočnog mesa krije se u ovom receptu!
‘Ovo je kolač za sva vremena, ne postoji bolji’: Bakin kolač od jabuka skriva tajnu vječnosti, a gotov je začas!
Lepinje kao iz pekarnice: Kada ih isprobate, sve manje ćete kupovati kruh!
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!