Foto: Depositphotos

SUPERJEDNOSTAVAN RECEPT ZA NAJMEKANIJE KIFLICE: Ukusne i lagane, a traju danima

Autor: Dnevno.hr/T. Š.

Oduševite ukućane mekanim kiflicama predivnog okusa. Lagane su, a traju danima.
Sastojci:
1,1 kg brašna
500 ml mlijeka
300 ml ulja
2 jaja
2 žlice šećera
1 žlica soli
50 g svježeg kvasca
1 jaje (za premazivanje)
sezam za posipanje
1 margarin
Priprema:
U mlako mlijeko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera te ostavite da nadođe.
U posudi sjedinite ulje, jaja, šećer i sol, a zatim dodajte i mlijeko s nadošlim kvascem.
Dodajte brašno i zamijesite tijesto pa ostavite 30 minuta na toplome mjestu da nadođe.
Nadošlo tijesto podijelite na tri dijela te svaki dio posebno razvucite valjkom za tijesto u krug promjera 45 cm.
Nožem izrežite na 12 dijelova ili na 16 ako želite manje kiflice.
Margarin (50 g) istopite i pomoću četkice premažite svaki trokut, a onda urolajte kiflice.
Slažite na lim za pečenje na koji ste prije toga naribali margarin (oko 75 g) i ostavite još 30 minuta na toplome mjestu.
Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite sezamom.
Po želji na svaku kiflicu možete dodati i mali komad margarina. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Autor:Dnevno.hr/T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.