Punjene lepinje koje se tope u ustima: Pripremite ih u slatkoj ili slanoj varijanti

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pripremite domaće punjene lepinje uz recept koji s kojim ćete teško pogriješiti. Svakako ga zapišite da ga imate kad god poželite sjajne lepinje, u slanoj ili slatkoj varijanti.

Sastojci:

500 g brašna za dizana tijesta
1 čvrsti jogurt
1 jaje
1,5 dl mlijeka
1 paketić suhog kvasca
1 prašak za pecivo
sol (ili šećer)

Priprema:

Pomiješajte brašno, kvasac, prašak za pecivo i sol, zatim dodajte jogurt i jaje te sve dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte mlijeko i zamijesite tijesto. Prebacite ga u vrećicu u koju ste dodali malo ulja kako vam se ne bi zalijepilo te ga ostavite sat vremena da miruje. Nakon toga odvojite komad tijesta, razvucite ga pa na jednu stranu stavite nadjev po želji (npr. ribanu šunku i sir ili žlicu marmelade ili Nutelle), preklopite drugom stranom tijesta, dobro zatvorite pa pržite na vrućem ulju.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.