Očarajte svoje nepce sočnim janjećim pljeskavicama: Ovo je recept koji se čuva
MA STOPUT BOLJI NEGO KUPOVNI! Napravite si domaći pureći burger
Evo kako ćete ovaj specijalitet pripremiti kod kuće.
Sastojci:
- 500 g mljevenih purećih prsa
- pola glavice luka (narezanog na kolute)
- 2 žličice umaka od soje
- 1/2 glavice sitno nasjeckanog luka
- 100 g graha
- 2 peciva za hamburger
- 2 žličice maslinova ulja
- jedna rajčica
- nekoliko listova salate
- 2 kriške sira
- sol
- papar
Postupak:
U zasebnu zdjelu, promiješajte meso, jednu žličicu umaka od soje, nasjeckani luk, a zatim posolite i popaprite. Meso ostavite 30 minuta na hladnome da odstoji, a potom ga oblikujte u hamburger.
U drugoj zdjeli pomiješajte kolute luka i grah te još dodajte malo ulja, žličicu umaka od soje, sol i papar.
Burgere najprije zapecite (1 minutu sa svake strane) i snizite temperaturu da se meso dobro ispeče.
Peciva prepolovite i pržite na unutarnjoj strani.
Na pecivo stavite salatu, meso, sir, zatim opet salatu i na kraju kriške rajčice.
Nemojte dodavati bilo kakve umake jer sadrže dodatni šećer te imaju puno kalorija.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.