fbpx
Foto: Depositphotos

KOLAČ OD KOKOSA: Mirisna krema u sočnom, mekanom biskvitu prelivena čokoladom

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Kolač od kokosa oduševit će vas mirisnom kremom u sočnom, mekanom biskvitu prelivenom čokoladom. Jednostavan je za pripremu i idealan za razna događanja, jer rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
2 dl mlijeka
100 ml ulja
200 g brašna

1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2 žlice kakaa
2 izrezana lista papira za pečenje u veličini posude u kojoj ćete peći
Krema:
800 ml mlijeka
200 g šećera
6 žlica griza
200 g kokosa
Čokoladni preljev:
100 g čokolade za kuhanje
malo ulja
malo margarina
malo mlijeka


Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, uljem, mlijekom, brašnom, praškom za pecivo, vanilin šećerom i kakaom. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i izlijte pola smjese, potom stavite drugi papir i izlijte drugi dio smjese. Pecite na 175 stupnjeva 20-ak minuta.
U 2 dl mlijeka dodajte griz i ostavite neka stoji. 600 ml mlijeka ugrijte sa šećerom do vrenja i dodajte ostatak mlijeka s grizom. Skuhajte, maknite s vatre i dodajte kokos.
Pažljivo odvojite gornju koru od papira i dodajte kremu, pa vratite koru. Prelijte čokoladnim preljevom.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.