FERRERO TORTA: Oduševit će vas njen veličanstven okus i miris!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Ferrero torta sjajan je izbor za razne prihode, ali i kao ukusan kremasti desert vikendom.

Sastojci:

5 jaja
100 g čokolade
150 g šećera
70 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
30 g krušnih mrvica
3 žlice mljevenih lješnjaka
70 g maslaca
Krema:
50 dag sira mascarponea
1/2 l slatkog vrhnja
40 dag Nutelle
100 g mljevenih lješnjaka
100 g napolitanki s lješnjakom izmiksanih
Još:
200 g čokolade za kuhanje
2-3 žlice ulja
1 dl toplog mlijeka
4 žlice kakaa (za napitak)
Za kalup:
malo maslaca ili margarina
malo krušnih mrvica za posipanje kalupa

Priprema:

Otopite maslac i čokoladu na pari, pustite da se prohladi. Kalup namastite maslacem i pospite mrvicama. Napravite snijeg od bjelanjaka. Žumanjke izmiksajte sa šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, mrvice, pržene lješnjake, otopljenu čokoladu i bjelanjke. Pripremljenu smjesu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Pomiješajte mascarpone i Nutellu, dodajte tučeni šlag od slatkog vrhnja. Otopite 200 g čokolade s uljem na pari, prebacite u vrećicu za ukrašavanje. Ohlađeni biskvit prerežite na tri kore. Prvu koru od vrha kako se pekla malo namočite kakaom, premažite kremom, prelijte u tankom mlazu čokoladom, pospite malo mljevenih lješnjaka i napolitanki te ponovite postupak sve do gornje kore. Ostatkom kreme premažite tortu i dekorirajte je preostalom čokoladom.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.