Sočni burger obogatite domaćim džemom od luka
BESKVASNI KRUH: Recept za one dane kad vam nestane kvasca! Priprema ovog kruha je još jednostavnija i brža
Za beskvasni kruh vam treba pola kilograma glatkog brašna, isto toliko gazirane vode, dvije vrećice praška za pecivo, prstohvat soli i žlica maslinovog ulja. Trebat ćete još oko sto grama brašna dok mijesite tijesto kako bi se formirala kugla tijesta.
Sve sastojke izmiješajte drvenom kuhačom u zdjeli pa istresite na pobrašnjenu površinu. Zamijesite tijesto, dodajte još malo po malo brašna koliko treba da se tijesto više ne lijepi.
Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje, pa unutra stavite tijesto koje ste oblikovali u štrucu. Ovo tijesto se ne mora dizati.
Pecite ga 40 do 50 minuta na 200 stupnjeva, a ako želite, prije pečenja ga premažite razmućenim jajetom i posipajte sjemenkama.
ZADNJE VIJESTI
Očarajte svoje nepce sočnim janjećim pljeskavicama: Ovo je recept koji se čuva
Oduševite goste autohtonim soparnikom: Potrebno je nekoliko sastojaka, malo vremena i ljubavi
Ukusna tjestenina s biftekom: Brzi ručak bogatog okusa