Foto: Pixabay

BESKVASNI KRUH: Recept za one dane kad vam nestane kvasca! Priprema ovog kruha je još jednostavnija i brža

Autor: A.K.

Za beskvasni kruh vam treba pola kilograma glatkog brašna, isto toliko gazirane vode, dvije vrećice praška za pecivo, prstohvat soli i žlica maslinovog ulja. Trebat ćete još oko sto grama brašna dok mijesite tijesto kako bi se formirala kugla tijesta.

Sve sastojke izmiješajte drvenom kuhačom u zdjeli pa istresite na pobrašnjenu površinu. Zamijesite tijesto, dodajte još malo po malo brašna koliko treba da se tijesto više ne lijepi.

Duguljasti kalup za kruh obložite papirom za pečenje, pa unutra stavite tijesto koje ste oblikovali u štrucu. Ovo tijesto se ne mora dizati.

Pecite ga 40 do 50 minuta na 200 stupnjeva, a ako želite, prije pečenja ga premažite razmućenim jajetom i posipajte sjemenkama.

Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.