Domaće buhtle: Neodoljivo mirisne, a mekane kao pamuk
ORIGINALAN RECEPT ZA ŠAMPITU: Gotova je za 15 minuta
Uz malo truda napravite pravu pravcatu šampitu.
Potrebno vam je:
11 žumanjaka
11 žlica šećera
11 žlica ulja
11 žlica mlijeka
11 žlica brašna
na vrh noža praška za pecivo
korica limuna
Za sirup:
2×11 žlica šećera
11 žlica vode
kriška limuna
11 bjelanjaka
11 žlica šećera
Za početak promiješajte sastojke za sirup kako bi se lagano kuhali, a potom odvojite bjelanjke od žutanjaka. Promješajte mikserom žumanjke i šećer, dodajte ulje, mlijeko i brašno te prašak za pecivo i koricu limuna. Stavite smjesu u lim za pečenje te u pećnicu na desetak minuta na 200 stupnjeva.
Slijedi šaum. Mutite bjelanjke na najmanjoj brzini miksera dvije minute, potom na većoj i postupno dodajte šećer te na kraju povećajte na maksimalnu brzinu. Bjelanjcima dodajte sirup u koji ste dodali limunov sok te sve dobro izmutite. Preko kore izlijte šaum, poravnajte i vratite u pećnicu na pet miuta da se formira kožica.
Ohladite i uživajte.