Moja kuhinja

ORIGINALAN RECEPT ZA ŠAMPITU: Gotova je za 15 minuta

Autor: dnevno.hr

Uz malo truda napravite pravu pravcatu šampitu.

 

Potrebno vam je:

11 žumanjaka

11 žlica šećera

11 žlica ulja

11 žlica mlijeka




11 žlica brašna

na vrh noža praška za pecivo 

korica limuna




Za sirup:

2×11 žlica šećera

11 žlica vode

kriška limuna

11 bjelanjaka

11 žlica šećera

 

Za početak promiješajte sastojke za sirup kako bi se lagano kuhali, a potom odvojite bjelanjke od žutanjaka. Promješajte mikserom žumanjke i šećer, dodajte ulje, mlijeko i brašno te prašak za pecivo i koricu limuna. Stavite smjesu u lim za pečenje te u pećnicu na desetak minuta na 200 stupnjeva.

Slijedi šaum. Mutite bjelanjke na najmanjoj brzini miksera dvije minute, potom na većoj i postupno dodajte šećer te na kraju povećajte na maksimalnu brzinu. Bjelanjcima dodajte sirup u koji ste dodali limunov sok te sve dobro izmutite. Preko kore izlijte šaum, poravnajte i vratite u pećnicu na pet miuta da se formira kožica.

Ohladite i uživajte.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.