Plazma-torta s jabukama: Ukusno osvježenje za pet minuta
Napekli ste medenjaka, a već su tvrdi kao kamen: Omekšajte ih uz ovaj trik, uvijek pali
Popularni medenjaci i ostalih suhi kolači omiljene su božićne slastice. Nerijetko ih se sprema znatno više, kako bi u njihovom okusu uživali i nakon blagdana. No, ako ste od onih čiji su medenjaci i ostali suhi kolačići već tvrdi kao kamen te se bojite da bi na njima mogli slomiti zub, nemojte ih bacati.
Isprobali smo trik na suhim i tvrdim medenjacima koji se pokazao vrlo dobar. Potrebna vam je posuda koju možete dobro zatvoriti ili obična vrećica i svježi kruh.
Ideje za najljepše božićne medenjake: Tajna je u kraljevskoj glazuri
Umjesto kruha, jabuka ili vlažna krpa
Nakidajte svježi kruh i pomiješajte s medenjacima u posudu ili vrećicu te dobro zatvorite. Vlaga iz kruha će omekšati medenjake i opet će biti mekani i svježi. Proces omekšavanja može potrajati nekoliko sati, a najbolje je ostaviti preko noći da omekšaju.
Neki predlažu jabuku ili vlažnu krpu, no te trikove nismo isprobali.
Ukoliko se odlučite za mrkvu, potrebno je narezati ju na kriške i staviti zajedno s medenjacima, baš kao što se radi s kruhom. Isto je potrebno nekoliko sati da bi medenjaci omekšali. Medenjake možete zamotati u vlažnu kuhinjsku krpu i ostaviti dok omekšaju.