Foto: Depositphotos

Napekli ste medenjaka, a već su tvrdi kao kamen: Omekšajte ih uz ovaj trik, uvijek pali

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Popularni medenjaci i ostalih suhi kolači omiljene su božićne slastice. Nerijetko ih se sprema znatno više, kako bi u njihovom okusu uživali i nakon blagdana. No, ako ste od onih čiji su medenjaci i ostali suhi kolačići već tvrdi kao kamen te se bojite da bi na njima mogli slomiti zub, nemojte ih bacati.

Isprobali smo trik na suhim i tvrdim medenjacima koji se pokazao vrlo dobar. Potrebna vam je posuda koju možete dobro zatvoriti ili obična vrećica i svježi kruh.

Ideje za najljepše božićne medenjake: Tajna je u kraljevskoj glazuri

Umjesto kruha, jabuka ili vlažna krpa

Nakidajte svježi kruh i pomiješajte s medenjacima u posudu ili vrećicu te dobro zatvorite. Vlaga iz kruha će omekšati medenjake i opet će biti mekani i svježi. Proces omekšavanja može potrajati nekoliko sati, a najbolje je ostaviti preko noći da omekšaju.

KOLAČ OD JABUKA: Desert o kojemu će svi pričati




Neki predlažu jabuku ili vlažnu krpu, no te trikove nismo isprobali.

Ukoliko se odlučite za mrkvu, potrebno je narezati ju na kriške i staviti zajedno s medenjacima, baš kao što se radi s kruhom. Isto je potrebno nekoliko sati da bi medenjaci omekšali. Medenjake možete zamotati u vlažnu kuhinjsku krpu i ostaviti dok omekšaju.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.