Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
LUDI RIŽOTO: Toliko dobar da ćete ići kod susjede ako vam pećnica ne radi!
Poželjeli ste ukusan rižoto? Ovaj je toliko ukusan i jednostavan da ćete prste lizati.
Sastojci za rižoto
- 2 žlice maslaca
- 250 grama svježih ili suhih gljiva
- 300 grama pilećih ili purećih prsa (izrezati na male tanke trake), slobodno možete koristiti pečenu piletinu koja vam je ostala od ručka
- 1 žličica soli
- crni papar
- 5 1/2 šalica pileće juhe ili temeljca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 velikog luka ili 1 srednje veličine (nasjeckani)
- 1 1/2 šalica riže
- 1/2 šalice suhog bijelog vina
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
Priprema rižota:
- Narezane gljive stavite na papiru u posudi za pečenje, posolite i stavite na 150 stupnjeva 10-15 minuta. Gljive moraju biti mekane na dodir, ali višak vode će ispariti.
- Otopite maslac, dodajte piletinu, posolite i popaprite i pecite sve dok se termički ne obradi. Dodajte gljive i promiješajte.
- U zasebnoj posudi zakuhajte pileću juhi (idealno ako imate od jučerašnjeg ručka)
- Piletinu i gljive izvadite iz tave, u kojoj ćete dodati luk te pirjajte sve dok ne postane proziran. Potom izvadite luk, dodajte rižu, pileću juhu i vino.
- Kada malo omekša, dodajte luk, piletinu i gljive i dodajte parmezan.
Dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.