Flickr

LUDI RIŽOTO: Toliko dobar da ćete ići kod susjede ako vam pećnica ne radi!

Autor: Dnevno.hr

Poželjeli ste ukusan rižoto? Ovaj je toliko ukusan i jednostavan da ćete prste lizati.

Sastojci za rižoto

  • 2 žlice maslaca
  • 250 grama svježih ili suhih gljiva
  • 300 grama pilećih ili purećih prsa (izrezati na male tanke trake), slobodno možete koristiti pečenu piletinu koja vam je ostala od ručka
  • 1 žličica soli
  • crni papar
  • 5 1/2 šalica pileće juhe ili temeljca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 velikog luka ili 1 srednje veličine (nasjeckani)
  • 1 1/2 šalica  riže
  • 1/2 šalice suhog bijelog vina
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Priprema rižota:

  1. Narezane gljive stavite na papiru u posudi za pečenje, posolite i stavite na 150 stupnjeva 10-15 minuta. Gljive moraju biti mekane na dodir, ali višak vode će ispariti.
  2. Otopite maslac, dodajte piletinu, posolite i popaprite i pecite sve dok se termički ne obradi. Dodajte gljive i promiješajte.
  3. U zasebnoj posudi zakuhajte pileću juhi (idealno ako imate od jučerašnjeg ručka)
  4. Piletinu i gljive izvadite iz tave, u kojoj ćete dodati luk te pirjajte sve dok ne postane proziran. Potom izvadite luk, dodajte rižu, pileću juhu i vino.
  5. Kada malo omekša, dodajte luk, piletinu i gljive i dodajte parmezan.

Dobar tek!

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.