Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Kralj dijaspore objasnio zbog čega je oduvijek za svoje kćeri želio samo Hercegovce

Autor: B.G.

Jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih pjevača, Mate Bulić, poprilično je jednostavan kada je u pitanju sreća njegovih dviju kćeri. Naime, kada je Mate udavao svoje dvije miljenice – Anu i Katju, imao samo jedan zahtjev, a to je da se udaju za “njihova čovika”, drugim riječima, nekoga tko je rodom iz Hercegovine.

I, tako i bi. Mlađa Katja prije nekoliko godina udala za dugogodišnjeg partnera Tomu Drmića, rodom iz Tomislavgrada. Par se upoznao još dok su bili djeca, a trenutno žive u Njemačkoj te vrlo često posjećuju Matu i obitelj u Hrvatskoj.

“Apsolutno sam zadovoljan. Moja dugogodišnja želja je bila da mi se kćeri udaju za naše ljude. Oni se znaju od malena, imaju iste poglede na život, u istom su se okruženju gojili. Drago mi je da se iz takvih druženja vodila ljubav. Tako je bilo i sa starijom kćeri”, ispričao je Mate jednom prilikom.

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Na vjenčanju im pjevao Kemal Monteno

Podsjetimo, Bulić je svoju suprugu upoznao za vrijeme srednjoškolskih dana na jednoj seoskoj fešti u Hercegovini, kamo je ona dolazila tijekom ljetnih praznika. Vjenčali su se u Matinu rodnom selu, a na vjenčanju im je pjevao i Kemal Monteno.

Na Veliki petak Thompson objavio i veliku pjesmu: Na nju je burno reagirala Martina Tomčić

U iduće dvije godine rodile su im se djevojčice Ana i Katja, a kako bi svojoj obitelji omogućio kruh i krov nad glavom, postao je gastarbeiter. Iako mu je diploma bila priznata i nostrificirana, zbog nepoznavanja njemačkog jezika mogao je biti samo fizički radnik.




Sljedećih šest godina radio je na baušteli i istovarivao robu iz kamiona, dok ga Zdravka nije nagovorila da se posveti pjevanju. Kasnije je i sam priznao kako ga je supruga spasila od rada na baušteli i motivirala za nastavak karijere.




Autor:B.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.