Foto: HRT

Imamo pobjednika: Baby Lasagna predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Švedskoj

Autor: Barbara Grgić

Baby Lasagna s pjesmom “Rim-Tim-Tagi-Dim” predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Švedskoj. Iako je situacija u green-roomu bila poprilično napeta kada su se čitali glasovi žirija, koji je velik broj bodova dao Vinku Ćemerašu, kada su se počeli čitati glasovi publike, Lasagna je odnio premoćnu pobjedu.

Naime, o Markovoj premoćnoj pobjedi najbolje govori podatak da je dobio 247 glasova publike, što s glasovima žirija čini ukupno 321 bod. Drugoplasirani Vinko dobio je 23 boda publike, odnosno 82 boda u sveukupnom poretku.

Tako je samozatajni Hercegovac za petama uspio ostaviti grupu Let 3 i njihovu “Babarogu”, te “Voljenu ženu” Damira Kedže.

FOTO: HRT

Prijenos uživo pratite na portalu Dnevno.hr

22:40 RIM TIM TAGI DIM

Pobjednik Dore 2024. je Baby Lasagna s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”. On će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu u Švedskoj u svibnju ove godine.

“Hvala svima što ste glasali. Uvijek sam išao sa stavom – tek je gotovo kad je gotovo, nisam uopće razmišljao o pobjedi, samo mi je bilo važno da dam sve od sebe”, rekao je Baby Lasagna Dušku prilikom preuzimanja statue Dore.

FOTO: HRT

22:34 Stigli i glasovi publike




Ovako su glasali gledatelji:

Baby Lasagna je dobio 247 bodova publike

Vinko je dobio 23 boda publike




Let 3 je dobio 24 boda publike

Kedžo je dobio 22 boda publike

Marcela je dobila 20 bodova

Pavel je dobio 15 bodova publike

Alen Đuras je dobio 27 bodova publike

Vatra je dobila 15 bodova publike

Boris Štok je dobio 13 bodova publike

Lara Demarin je dobila 6 bodova publike

Eugen je dobio 15 bodova publike

Natalie Balmix dobila 11 bodova publike

Lana Mandarić dobila 4 boda publike

Stefany dobila 9 bodova publike

Saša Lozar dobio 5 bodova publike

Battifiaca i Ferlin dobili 9 bodova publike

22:25 Stanje na tablici: Baby Lasagna, Vinko i let 3

Prva tri mjesta nakon glasova žirija zauzeli su Baby Lasagna, Vinko Ćemeraš i Let 3. 0 bodova žirija imaju Battifiaca i Ferlin.

FOTO: HRT

22:17 Vrijeme je za bodove

Zagreb je svoje bodove dao Baby Lasagni, koji još uvijek vodi.

Njemačka je svojih 12 bodova dala Eugenu i pjesmi “Tišine”.

Talijanski žiri je svojih 12 bodova dao Vinku Ćemerašu.

Mirta Šurjak javila se iz splitskog studija. Svoje maksimalne bodovi dali su Baby Lasagni.

Island je svojih 12 bodova također dao Baby Lasagni.

Riječki žiri svojih je 12 bodova dao pjesmi “Rim-tim-tagi-dim”.

Ukrajina je svojih 12 maksimalnih bodova dala Vinku i pjesmi “Lying Eyes”.

Stiglo je vrijeme za bodove stručnog žirija. Prvo su stigli bodovi iz Osijeka, a maksimalnih 12 otišlo je Baby Lasagni.

FOTO: HRT

22:06 Prlja: ‘Vjerujte mi, ovdje na HRT-u je napornije”.

Nakon što je grupa Let 3 izvela svoja dva velika hita, Duško Ćurlić ih je pitao kako su im izgledale prošlogodišnje pripreme za Eurosong.

“Je li vam bilo naporno”, pitao je Duško.

“Uh, Duško, vjeruj mi da je ovdje na HRT-u napornije od tih 14 dana tamo”, kroz šalu je rekao Prlja.

FOTO: HRT

22:00 MAMA LJUBILA MORONA – ŠČ!

Na pozornicu su izašli prošlogodišnji pobjednici – grupa Let 3 s pjesmom “Mama ŠČ”, a zatim i s pjesmom “Ero s onog svijeta”.

FOTO: HRT

21:56 Lasagna bojkotiran?

Brojni komentatori u live chatu napisali su kako su im telefonske linije tijekom glasanja za Baby Lasagnu bile bojkotirane, odnosno da im ni SMS poruke nisu prošle iz prve.

“I vama isto?”, “Nije mi htjelo iz prve”, “I ovdje tehnički problemi”, neki su od komentara.


21:30 Gotov je natjecateljski dio

Nastupilo je svih 16 kandidata. Otvorene su linije za glasanje. U finalu, uz gledatelje, o pobjedniku odlučuje i žiri. Glasanje traje 15 minuta.

21:33 Posljednji na pozornicu izlazi Hercegovac Vinko

Posljednji, ali nikako manje važan, je Vinko Ćemeraš s pjesmom “Lying Eyes”.

“Evo – i sad usporedi ovo i onu deračinu prije”, “Ma Vinko, nemam riječi, najveći si i gotovo. U mojim očima si pobjednik”, “Baby Lasagna ide na show moment, brzinu u dinamici svoje pjesme i mislim da će nešto u tom fazonu biti na sceni ako pobjedi.LET 3 jesu luđaci, ali jako intrigantni kao i prošle godine. Po meni su daleko ispod Baby Lasagne. Ovo što sam sada čuo i video je autentični umjetnik koji bi itekako imao uspjeha na Eurosongu. Komšije – otvorite srce, a budite i pametni pa pošaljite ovog čovjeka na Eurosong. U odnosu na sve ostale natjecatelje Dore, on je avangarda”, samo su neki od komentara na Vinkov nastup iz prve polufinalne večeri.

FOTO: HRT

21:29 Nakon vatrenog Lasagne, još malo goriva! Stiže Marcela.

Kao da Lasagnin nastup nije bio vatren sam po sebi, Marcela nam donosi pjesmu “Gasoline”.

“Ufff, Marcela, nastupiti nakon favorita, nije nimalo lako, tako da ti svaka čast”, “Bravo curo, lijepo pjevaš, samo je pjesma već nešto viđeno”, neki su od komentara u HRT-ovu live chatu.

FOTO: HRT

21:26  Rim-tim-tagi-dim konačno na pozornici!

Dvoranom na Prisavlju prolomio se snažni vrisak i prije nego što je Baby Lasagna stupio na pozornicu, a svojim je nastupom, čini se, opravdao očekivanja publike.

“Opet razvalio, ispravio male greškice od prošli put”, “Riiiiiiiiim-tim-tagi-Švedskaaaaaaa”, “Tooo kralju, care, asu”, “Imamo pobjednika”, “Zagreb 2025”, samo su neki od komentara na njegov nastup.

FOTO: HRT

21:21 Kedžo, a onda “Rim-tim-tagi-dim”

Iako se tome možda nisu nadali, čini se da je ove godine Damir Kedžo pošteno iznenadio publiku.

“Uopće ne volim njegovu muziku, niti njega generalno, ali brate mili fenomenalno pjeva”, “Njemu su trebali dati onu Eugenovu pjesmu”, “Lik zna pjevati i evo sad vidite da nije do tonca nego svi ostali falšaju masovno”, “Pjesma je vezveze, Kedžo, ali glas ti je maaaaestralan”, neki su od komentar tijekom Kedžine izvedbe.

FOTO: HRT

21:18 S-s-s-latke suze, gorka ljubav

S-s-sljedeći na redu – Vatra i njihova pjesma “S-s-slatke suze, gorka ljubav”. Na pozornicu su došli poprilično r-r-r-a-z-igrani!

FOTO: HRT

21:14 Eugen stupa na pozornicu

Na pozornicu je izašao mlađahni Eugen, a gledatelji su bili prepuni komentara  – na sve ikad. Tako su, primjerice, ponovno primijetili Eugenovu isparanu jaknu.

“Nestalo konca na Prisavlju”, “Šta je ovo, šta ga nisu okrpili”, “Molimo bez rupa u Švedskoj, dovoljno se brukamo”, “Fura se na Tošu”, “Ovu su pjesmu trebali dati Kedži, a ti hitno šnajderu”.

FOTO: HRT

21:10 Red je došao na Alena

Alen Đuras i njegova “A Tamburitza Lullaby” trenutno je okupirala pozornicu na Prisavlju. Sudeći prema komentarima publike, Đuras se sa svojim plesnim pokretima pošteno ugledao na grčkog predstavnika Sakisa Rouvasa i njegovu izvedbu pjesme “This Is Our Night”.

FOTO: HRT

21:08 Severina i ovaj put sa sudskim čekićem!

Na sveopće oduševljenje okupljenih, Severina se ponovno pridružila grupi Let 3 na pozornici.

FOTO: HRT

21:06 Babaaaroooooga je sljedeća na pozornici

Grupa Let 3 i njihova “Babaroga” sljedeća je na pozornici! Svi se pitaju – hoće li se Severina ponovno pojaviti na pozornici.

FOTO: HRT

21:02 Lara Demarin i dalje nikome ne vjeruje

Nakon Saše (koji ovaj put nije falšao) na pozornicu je izašla Lara s pjesmom “Ne vjerujem ti”. Pjesma, naime, govori o nepovjerenju kao vrlo jednostavnoj tematici i čestoj pojavi u odnosima. Autori glazbe su Lara i Luka Demarin, tekst uz Laru potpisuje Robert Domitrović, a autor aranžmana je Hrvoje Domazet.

FOTO: HRT

20:59 Saša Lozar stiže na pozornicu

Na pozornicu Dore izlazi Saša Lozar koji je zbog falšanja u prvoj polufinalnoj večeri postao predmet izrugivanja. Ovaj je put igrao na sigurno te nije išao na tooooliko visoke tonove!

FOTO: HRT

20:51 Poslije Stefany, Pavel leti – do mjeseca!

Na pozornicu je stigao i bračni par Šerić – Aljoša i Tonka, s pjesmom “Do mjeseca”.

“Barem zna pjevati”, “Hrvatska ABBA”, “Ljudi, previše pljujete po svemu”, “Ova će se pjesma vrtit po radiju”, “Meni je baš ušla u uho”, neki su od komentara.

FOTO: HRT

20.48 Nakon Borisa i tehničkih problema, Stefany dolazi sa sretnim danima

Tehnički problemi nisu dočekali i optimističnu Stefany Žužić koja je na pozornicu izašla s pjesmom “Sretnih dana dat’ će Bog”.

FOTO: HRT

20:42 Tehnički problemi umjesto Borisa Štoka

Dakako, čini se da tehnički problemi nisu zaobišli niti finalnu večer te je tako umjesto Borisa Štoka, na pozornicu izašao voditelj Duško Ćurlić upozorivši gledatelje i zamolivši za strpljenje.

Ipak, Boris je za dvije minute izašao na pozornicu i izveo pjesmu “Can We Talk”.

“Boki bio na toaletu”, “Izgleda da je opet netko zapeo za kabel”, “HRT, jel mi za ovo plaćamo pretplatu”, “Kakva lakrdija, zar vas nije sramota jer vas gleda cijela Europa”, samo su neki od komentara bijesnih gledatelja.

FOTO: HRT

20:39 Sljedeća je na redu Lana Mandarić

Lana Mandarić sljedeća je, s pjesmom “More”. Iako nije bilo toliko puno pucanja glasa kao u prvoj polufinalnoj večeri, sudeći prema komentarima, izvedba je mogla biti puno bolja.

“Zbog čega nitko nije ništa promijenio u svom nastupu?!”, “Mogla je i neki drugi outfit”, “Sve isto kao prvi put”, komentari su gledatelja.

FOTO: HRT

20:36 Ferlin i Battifiaca još uvijek na vodi 

“Vodu piti, trizan biti” ponovno su poručili Ferlini Battifiaca gotovo u identičnom nastupu kao prošli put. Tijekom njihova nastupa, čini se da gledatelji nisu primijetili probleme s tonom.

FOTO: HRT

20:20 Dora može početi, led probija Natalie

Najnapetija večer konačno može početi. Nešto prije 23 sata saznat ćemo tko će nastupiti u Malmöu, a prva na pozornicu na prisavlju dolazi Natalie Balmix s pjesmom “Dijamanti”.

Pjesmu je, inače, napisao Darko Dimitrov, jedan od sudaca showa. Podsjetimo, mnogi su se gledatelji zapitali što se dogodilo pri kraju njene izvedbe u drugoj polufinalnoj večeri jer je pjesma pomalo čudno prekinuta. Više saznajte ovdje.

Sudeći prema komentarima u HRT-ovom live chatu, čini se da su gledatelji ponovno primijetili problema s ozvučenjem: “Tonac, opet spavaš”, “Još nisi dobio otkaz”, “Dajte meni da radim ovo bolje ću od njihovog tonca”, samo su neki od komentara.

FOTO: HRT

20:05 Što nas čeka večeras?

Kroz večerašnji show vodit će nas voditelji iz polufinalnih večeri – Duško Ćurlić, Maja Ciglenečki i Anja Cerar, a kao interval act nastupit će prošlogodišnji pobjednici Dore, Let 3, dok je HRT najavio još mnoga iznenađenja u show programu. Doru možete pratiti na HTV1 i HR2, na platformi HRTi te na YouTube kanalu Dore.

20:00 Kako glasati na Dori?

Gledatelji će, kao i uvijek, moći glasati na dva načina:

  • putem telefonskih poziva – gledatelji zovu jedan od telefonskih brojeva iz numeracije 065 22 44 xx
  • slanjem SMS poruka – gledatelji šalju SMS poruku sadržaja “Doraxx”

Maksimalni broj upućenih glasova je 20, a glasovanje će trajati 15 minuta.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.