Foto: Instagram

Evo kako je Hrvatica prošla na izboru za Miss svijeta: Ima haljinu na koju je potrošeno 100 sati

Autor: Dnevno.hr/F. P.

U subotu 9. ožujka održan je izbor ljepote za kojeg se posljednjih 28 godina nije niti čulo. U dvorani Jio World Convention Center u Mumbaiju odvio se izbor za Miss svijeta (Miss World), a titulu je ponijela 25-godišnja Krystyna Pyszková, rodom iz Češke. Prvom pratiljom proglašena je Libanonka Yasmina Zaytoun.

Tijekom trodnevnog boravka u Indiji, natjecateljice su se bodovale za plasman u Top 40. To se odvijalo u pet različitih kategorija: sport, talent, top model, ‘Head to head’ izazov te ‘Ljepota sa svrhom’ (‘Beauty with a purpose’). U sportskoj kategoriji pobijedila je upravo hrvatska predstavnica, Lucija Begić iz Gospića.

Atraktivna brineta se na pozornici u Mumbaiju predstavila u ‘haute couture’ haljini, koju je za nju dizajnirao Ivan Alduk. Osim prekrasne glavne plave haljine, Alduk je za našu predstavnicu pripremio još haljinu za top model, također plave boje te optočenu perlicama. Za ručnu izradu ove spektakularne oprave bilo je potrebno više od 100 sati.

Fokus na njenoj prirodnoj ljepoti

“Obje haljine koje smo dizajnirali i u našem atelieru pomno izradili za izbor Miss svijeta su u posebno efektnom plavom tonu. Smatram da je to mudra odluka jer ćemo našu Luciju automatski istaknuti među ostalim djevojkama. Dizajn stavlja fokus na Luciju, njeno vitko tijelo i prirodnu ljepotu. Smatram da je to izvrstan omjer za ovu kategoriju”, komentirao je Alduk.

Na izboru Miss Svijeta Hrvatsku će predstavljati ova ljepotica, izabrana je pod čudnim okolnostima

Podsjetimo, od posljednjeg Miss World izbora prošlo je gotovo 30 godina. Ovaj izbor prvi put je održan 1951. godine u Velikoj Britaniji. Eric Morley, jedan od organizatora, zahtijevao je da djevojke nose bikinije, no odluka je promijenjena u jednodijelne kostime nakon što su se Španjolska i Irska umalo povukle.




Godine 1970. natjecanje je doživjelo dotad neviđen kaos kada su prosvjednici prekinuli izbor te krenuli bacati bombe od brašna. Incident je za sobom povukao pitanja o njegovom kulturalnom značaju, kao i utjecaju na žene. Deset godina kasnije pobjednica Gabriela Brum iz Njemačke svoje titule se pak odrekla nakon svega 18 sati.




Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.