Foto: Privatna arhiva

Cvjećar koji je oduševio Severinu, zapanjio obrnutim izlogom: Otkriva nam fora DIY ideje

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Popularni hrvatski cvjećar Slaven Pavlović svake godine posebnu brigu vodi oko Adventa pa je tako i ove mnoge oduševio svojim ‘obrnutim’  izlogom cvjećarne Florista u Osijeku, koja je privukla veliku pažnju prolaznika, ali i korisnika društvenih mreža.

Kako bi i sami mogli napraviti nešto posebno i drugačije, zamolili smo ga da s nama podijeli nekoliko trikova kako sa svega nekoliko stvari napraviti predivan božićni ukras.

Slaven je najprije pokazao kako izraditi efektan vjenčić za ulazna vrata s vrlo malo materijala. Za vjenčić kakav je izradio Slaven potrebno vam je eko ili umjetno krzno, ili neki sličan ”čupavi” materijal, vjenčić ispleten od šibe, vrpca za izradu mašne, škare i silikonski pištolj.

Najprije je potrebno isplesti vijenac, potom izrezati materijal kojim ćete obujmiti vjenčić. Unutarnji dio krzna, ili drugog materijala kojeg koristite, zalijepite silikonom za vijenac. Držite materijal jednu do dvije minute dok se silikon stisne dobro stisnut uz vjenčić sa svih strana. Na kraju zalijepite mašnu (Slaven je koristio plišanu), a ostatak vrpce iskoristite kako bi vijenac objesili o vrata.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Uz vijenac, Slaven je pokazao i kako napraviti slatke male boriće koji mogu trajati do šest mjeseci, ali i duže, ovisno o uvjetima u kojima ih se drži.

Foto: Privatna arhiva

To je bor koji ne opada, koji se ne trusi, vrste nobilis, pojašnjava nam poznati cvjećar. Traje šest mjeseci, a ako je u situacijama gdje nije jako vruće traje i puno duže, dodaje.  „Radimo ga tako da ga režemo i slažemo grančice komad na komad, vežući žicom kojom želimo postići željeni oblik.




Mogu biti manji, veći, raskošniji, a nekako sam ih namijenio za one koji žele ukrasiti svoje poslovne prostore, iako mogu poslužiti i kao lijep dodatak u domu. Bor košta 45,50 eura naviše, ovisno o tome što i kako želite da bor izgleda, odnosno koliko materijala je potrebno uložiti“, rekao nam je Slaven Pavlović iz Floriste.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.