Screenshot

Bijes kod fanova Eurosonga: ‘Pokrali su Hrvatsku, a zna se tko je glavni krivac’

Autor: P.V.

Nažalost po hrvatske navijače, pobijedio je “The Code”, a čini se da niti ostatak svijeta nije baš najsretniji ovakvim raspletom situacije. Jako je puno reakcija, neki su baš bijesni zbog toga…

“Idemo se čuditi što je Eurosong konačno propao”, “Više neću gledati Eurosong”, samo su neke od reakcija na popularnim društvenim mrežama, a ne nedostaje ih nakon finala:

“Do ove godine nisam gledala preko 10 godina Eurosong, sad sam se podsjetila i zašto”, “To je zadnji Eurosong što se mene tiče, lijep pozdrav”.

Fanovi su ljuti

“Najgori Eurosong ikada”, “Kako su samo pokrali Hrvate”, “Hrvatska, Ukrajina i Izrael su Top 3”, “Opet je žiri ukrao cijeli šou”, pišu bijesni fanovi.




“Kad ćemo se više riješiti tog žirija napokon”, “Eurosong je umro”, “Ovo više nikako nema smisla”, “Zabranite Eurosong”, “Ljudi, ovakvu krađu dugo nisam vidjela”…

Podsjećamo, Švicarska je pobjednica Eurosonga, a Hrvatska je druga. Švicarska je na kraju imala ukupno 591 bod, a Hrvatska tek malo manje – 547.

Screenshot

Baby Lasagna je dobio najviše glasova publike, 337 bodova. To znači da bi Lasagna bio pobjednik da je glasala samo publika. Norveška je završila zadnja. Njih je predstavljala skupina Gåte s pjesmom Ulveham.




Najviše bodova žirija dobila je Švicarska, a 12 bodova Hrvatskoj su dali Cipar i Srbija. Slovenci su nam dali samo 6 bodova, Albanci 3. Hrvatski žiri Portugalu je dao 12 bodova, oni nama – 0. Hrvatska publika je pak Srbiji dala 12 bodova, isto kao i srpska publika Hrvatskoj. Baby Lasagna ostvario je najbolji hrvatski rezultat na Eurosongu od samostalnosti.

HRT je prije dvije godine Hrvatsku zakinuo za još jednog Lasagnu, a onda se pojavio Huljić

Hrvatska na Eurosongu sudjeluje od 1993. godine. U međuvremenu, HRT je dvije godine pauzirao s Eurosongom, pa Hrvatske na Euroviziji nije bilo 2014. i 2015. godine. Najbolji rezultat, osim Baby Lasagne, ostvarile su Doris Dragović 1999. godine i Maja Blagdan 1996. godine kada su obje osvojile četvrto mjesto.

 

 

Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.