Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

MALO JE HRVATA IZAŠLO NA IZBORE, A JE LI TO UČINIO PREDSJEDNIK? On odgovara diplomatski: ‘To je privatna stvar’

Autor: Dnevno/M.V.

Nakon što je u intervjuu na Novoj TV prije izbora, rekao da nije siguran hoće li izaći na izbore, predsjednik Zoran Milanović, nakon samih izbora kojima je ogromnu prevlast osvojio HDZ, nije htio komentirati je li glasao ili nije. Štoviše, istaknuo je da je to njegova privatna stvar, javlja Jutarnji list.

Bivši čelnik socijaldemokrata, prema nekim medijima izašao je na izbore, no neobično, ne postoji nijedna fotografija niti snimka koja isto potvrđuje. S druge strane, drugi su političari uredno snimljeni.

“Od mene ćete uvijek čuti stav o idejama, odnosima u društvu, o vrijednostima. To sam radio kao političar zadnjih petnaest godina, to radim kao predsjednik, to sam najavio u svojoj kampanji i to provodim”, rekao je Milanović.

“Ali privatne stvari, jesam li se za nekog osobno opredijelio i tko je taj, to će ostati u mojoj domeni i toga ću se držati kao predsjednik, posebice kad su u pitanju parlamentarni izbori”, dodaje.

Istaknuo je i da kao predsjednik ima problem da se na njega “vrši pritisak da se za nekog opredijeli, a onda šuti o tome”. Ipak, komentirao je pobjedu HDZ-a te je tom rpilikom istaknuo kako mu je drago da je rezultat jasan.

“Time će se moja uloga krajnje pojednostaviti i svesti samo na tehničku, umjesto da bude delikatna kao u slučaju da su se ponovili okolnosti nakon izbora iz 2015.”, rekao je.

Umjesto da priča o podjela ainsignije i instrumenata moći u Hrvatskoj, Milanović tvrdi kako, kao predsjednik, više voli sudjelovati na “ovakvim događajima” aludirajući na susret s kolegama jer  izjavu je dao u Beču gdje se sastao s autrijskim i slovenskim kolegama.




Naposljetku, otkrio je da je Andreju Plenkoviću na pobjedi čestitao prije 19 sati kad su objavljene izlazne ankete.

KAOS U HDZ-U ZBOG PUPOVCA! ‘OVO JE IZDAJA’: Nećete vjerovati što traži od Plenkovića




Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.