Foto: Unsplash/Ilustracija

Restoran izazvao pobunu, pogledajte što ekstra naplaćuju: ‘To je vrhunski doživljaj’

Autor: Dnevno.hr

Grad Sevilla, španjolska turistička atrakcija koja tijekom cijele godine ima veliki broj turista, nedavno je završila na naslovnicama europskih medija iz bizarnog razloga. Naime, jedan vlasnik restorana odlučio je gostima naplaćivati posebnu naknadu za sjedenje na suncu, što je razbjesnilo ne samo turiste, već i lokalno stanovništvo. Tako su u  jednom od restorana gosti plaćali dodatnih deset eura kako bi sjedili na suncu, javlja Murcia Today.

“Iako smo imali rezervaciju za dvoje na terasi, ali posjeli su nas iza, za neki tmurni stol. Kada sam zatražila da nas premjeste za neki sunčaniji stol, konobarica nam je rekla da su ti stolovi već rezervirani i da se za njih plaća dodatnih 10 eura. Iritirajuće je bilo sjediti i gledati kako nijedan od tih stolova pod suncem nije bio popunjen”, kazala je jedna mještanka koja nije sigurna hoće li turisti biti oduševljeni ovim potezom.

Ona smatra da, bez obzira što je to njihov rodni grad, takvo poslovanje je kranje nepoštovanje gostiju koji su došli tu trošiti svoj novac. Ovo je izazvalo lavinu reakcija i komentara, a mnogi tvrde da bi oni jednostavno odbili platiti tu naknadu, dok se jedan našalio: ‘Ako mi naplate deset eura za sjedenje na suncu, Bog zna da ću odnijeti taj stol kući’. Mnogi su tražili očitovanje restorana.

Velika promjena za električne automobile, ovaj potez mogao bi biti pun pogodak

Restoran: U pitanju su ‘premium’ stolovi i vrhunski doživljaj

U odgovoru na prigovor restoran je branio svoju politiku objašnjavajući kako su u pitanju ‘premium’ stolovi koje su drugi gosti rezervirali i platili, te da su bili popunjeni i za ručak i večeru. Napominju kako su informacije o ‘premium’ stolovima i njihovoj cijeni dostupni online, kako na njihovom siteu, tako i na booking platformi poput El Tenedor.

Unatoč brojnim kritikama koje su primili, restoran neće mijenjati svoju politiku naplaćivanja stolova pod suncem, pravdajući odluku da gosti ne plaćaju ekstra za sunce, već za ‘vrhunsko iskustvo objedovanja’. Na svojem siteu, restoran navodi kako su ‘premium’ stolovi postavljeni u prvom redu njihovog vrta na krovu s najboljim pogledom na poznati Triana most i rijeku Guadalquivir.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.