Foto: Pixabay

PRIJATELJ WARRENA BUFFETA O KRIPTOVALUTAMA: ‘Kinezi su jedini pametni tu, oni su ih jednostavno zabranili’

Autor: Dnevno.hr

Veliki prijatelj milijardera Warenna Buffeta, Charlie Munger, nikako da prihvati kriptovalute.

The Australian Financial Review piše kako je Munger u petak na konferenciji Sohn u Sydneyu rekao kako bi volio da nisu nikad izmišljene i da se divi Kinezima koji su donijeli ispravnu odluku zabranivši ih.

Usprkos rizicima, tržište kriptovaluta je ove godine nakratko premašilo tržišnu vrijednost od 3 bilijuna dolara u studenom, a vrhunski novčići, poput bitcoina, dosegnuli su rekordne vrijednosti, a zanimanje za digitalnu imovinu je na svom vrhuncu.

Ovo nije prvi put da 97-godišnji potpredsjednik Berkshire Hathawaya drvljem i kamenjem napada kriptovalute,

Još u svibnju je rekao kako nikako ne pozdravlja valutu koja je toliko korisna otmičarima i iznuđivačima i tako dalje, niti mu se sviđa samo prebacivanje vaših dodatnih milijardi milijardi dolara nekome tko je upravo iz zraka izmislio novi financijski proizvod.

Iako se pristaše bitcoina ne slažu s Mungerom i vjeruju da je bitcoin skladište vrijednosti koje se može koristiti za zaštitu od inflacije, on i dalje kritizira valutu zbog njegove iznimne volatilnosti.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.