Foto: Josko Ponos / CROPIX

Nije platio struju pune tri godine, a onda mu je došao račun: ‘Ostao sam bez riječi’

Autor: Dnevno.hr

Svakome se dogodi da ponekad zaboravi platiti neki račun. Neki nemaju novca, pa krpaju na sve načine kako ne bi ostali bez važnih komunalnih usluga. No, jedan stanovnik Münchena nije plaćao račune za struju pune tri godine.

No, to je propust koji je prekasno vidio. “Ostao sam bez riječi o onome što sam započeo. Čini se da ta tema zanima sve”, rekao je Paul Bunne. Kad je podijelio svoje iskustvo na TikToku, počelo ga je pratiti dva milijuna ljudi, očito s istim problemom.

Ispostavilo se da je najamninu plaćao 960 eura, ali da u cijenu nije bila uključena i električna energija, što je u većini slučajeva normalno. Naime, komunalno poduzeće je njegov stan smatralo praznim, zbog čega mu nisu ispostavljali račune.

@paulbunne

Endlich weiß ich, wie viel ich für die letzten Jahre an Stromkosten nachzahlen muss 🤫⚡️ @Paul Bunne

♬ Originalton – Paul Bunne

On sad mora platiti više od 500 eura, za potrošenih otprilike 1800 kilovatsati struje, prenosi Fenix-magazin.de. No, kao influencer, odnosno kreator sadržaja na društvenim mrežama dobro zarađuje, pa mu plaćanje računa ne bi trebao biti problem.




Inače, komunalna poduzeća diljem Njemačke imaju velikih problema s obračunavanjem računa za struju i grijanje. Osim što im treba više vremena nego inače, zbog čega često probijaju zakonske rokove, brojni su obračuni netočni. Potrošačke udruge stoga savjetuju građanima da to pismenim putem argumentiraju kako bi plaćanje računa mogli prebaciti na stanodavce. Najčešće su to agencije za iznajmljivanje nekretnina te druga komunalna poduzeća.

Analitičar uočio šokantan detalj vezan za radne nedjelje: Zašto nitko ne govori o ovom?




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.