Foto: Unsplash, Ilustracija

Mariji skinuli duplo više novca s računa nego što je trebalo: Pazite se ovog ‘podlog trika’

Autor: Dnevno.hr

Marija iz Beograda poželjela je savršeni životopis pa je pomoć potražila na jednoj stranici specijaliziranoj za takve usluge. Cijena registracije bila je svega par eura, no nakon nekoliko mjeseci Marija je uvidjela da je nešto pošlo po zlu.

Žena je, naime, platila pristupačnu cijenu i na raspolaganju je imala 14 dana da sastavi svoj savršeni CV. No, čini se da nije pročitala “sitna slova”. Ubrzo je primjerila da joj se novac automatski skida s računa i to po dva puta većoj cijeni od one na koju je pristala.

Automatsko obnavljanje pretplate je mehanizam koji je koristan kako onima koji pružaju uslugu, kao i onima koji je koriste. Ovaj sistem se koristi kao jednostavan način da se zadrži klijentela bez mnogo dodatnog posla.

Foto: Unsplash

Oprez!

Korisnici koji se registriraju na platformi koja pruža neku uslugu, proces registracije prolaze jednom i potom mogu da uživaju uslugu koja se nudi bez nezgodnih prekida.

Potencijalni problem kod neiskusnih korisnika obično nastaje tijekom probnog perioda. Većina platformi koje koriste sistem mjesečne, odnosno godišnje pretplate nude besplatni ili veoma pristupačan probni period. Upravo je zato važno čitati “sitna slova” na dnu stranice.

Iz Njemačke stigla u domovinu na frizuru, šokirala se kad je čula cijenu: ‘Bilo mi je neugodno’




U slučaju da vam je to promaklo i da primijetite da vam se novac skida s računa, što prije kontaktirajte korisničku podršku na stranici ili vašu banku, koja može blokirati buduće naplate sporne platforme. I prije svega pazite gdje ostavljate svoje osobne podatke, kao i broj računa!

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.