Foto: Vojko Basic / CROPIX

Iznajmljivače apartmana od travnja čekaju nova pravila: Zbog ovoga bi mnogi mogli biti ljuti

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Američka platforma za rezervaciju smještaja, Airbnb, planira uvesti nova pravila koja će iznajmljivačima od početka travnja zabraniti postavljanje sigurnosnih kamera u apartmanima. Iz kompanije ističu da je da privatnost gostiju ima prioritet pred sigurnosti.

Trenutno važeće odredbe Airbnb-a dopuštaju postavljanje sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorijama, poput dnevnih soba i hodnika, pod uvjetom da je njihova lokacija jasno navedena u opisu smještaja, piše BBC.

Nova pravila sada će zabraniti postavljanje kamera u privatnim prostorijama, uključujući spavaće sobe i kupaonice. Odluka o promjeni pravila donesena je nakon prigovora korisnika, a Airbnb naglašava da želi pojednostaviti smjernice o sigurnosnim kamerama kako bi se naglasila važnost privatnosti gostiju.

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX/Ilustracija

Dozvoljeno postaviti kamere na vratima

“Izmjene su provedene u dogovoru s našim gostima, domaćinima i stručnjacima za privatnost, a nastavit ćemo tražiti povratne informacije kako bi naša pravila štitila interes naše globalne zajednice, izjavila je voditeljica Airbnb-jevog odjela za komunikacije i partnerstva Juniper Downs.

Najgora iskustva iznajmljivačice apartmana na Jadranu: ‘Unište sve, ostavljaju fekalije po cijelom stanu’

Prema novim pravilima, iznajmljivačima će i dalje biti dopušteno postavljati kamere na vratima i uređaje za praćenje buke u zajedničkim prostorijama, ali će ih morati jasno navesti u oglasu. Unatoč promjenama, očekuje se da će ažurirane odredbe utjecati samo na manji broj nekretnina na platformi, budući da većina oglasa na Airbnb-u ne spominje sigurnosne kamere.




 




Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.