Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Grad u Hrvatskoj želi zaposliti 22 osobe: Nije potrebna ni osnovna škola, evo kolika je plaća

Autor: Dnevno.hr

Grad Koprivnica i Klub Mariška planiraju zaposliti 22 osobe za radna mjesta radnika ili radnica za pružanje pomoći i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta “Ruka podrške”.

Ove osobe ne moraju imati visoko obrazovanje, već se razmatraju i prijave osoba s osnovnom ili srednjom školom pa čak i oni bez osnovne škole. Posao će se odvijati u Koprivnici i Sokolovcu, a uključivat će organizaciju prehrane, obavljanje kućanskih poslova te održavanje osobne higijene korisnika, prenosi Danica.

“Pozivaju se zainteresirane osobe da dostave prijave za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme u Klub za starije osobe ‘Mariška’ za potrebe provedbe aktivnosti projekta ‘Ruka podrške’ u sklopu Programa ‘Zaželi – prevencija institucionalizacije'”, kažu iz Grada Koprivnice.


Grad Koprivnica.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Što sve posao uključuje?

Posao uključuje organiziranje obroka (pomoć pri pripremi i nabavi hrane), obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje prostora, pranje i glačanje rublja, te nabava lijekova i drugih potrepština), te brigu o osobnoj higijeni korisnika (pomoć pri oblačenju i svlačenju, te kupanju).

Velika promjena za električne automobile, ovaj potez mogao bi biti pun pogodak

Radni odnos bit će na određeno vrijeme od 34 mjeseca, s obveznim probnim radom od tri mjeseca, uz puno radno vrijeme. Plaća će biti minimalna plaća sukladno važećoj uredbi Vlade RH, a kandidati moraju biti punoljetni te će pružati podršku najmanje šest korisnika.




Minimalna plaća u Hrvatskoj je 840 eura bruto, odnosno 677 eura neto mjesečno. Ovakav angažman ima za cilj poboljšanje kvalitete života starijih osoba i osoba s invaliditetom te prevenciju institucionalizacije. Za više informacija pogledajte OVDJE.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.