Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Brnjac zadovoljna turističkom sezonom: Ima poruku i za privatne iznajmljivače

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Ovogodišnja turistička sezona je na razini one iz predpandemijske, rekordne 2019.godine, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Dodaje, Hrvatska bilježi 12,5 milijuna dolazaka i 63 milijuna noćenja.

Foto: Denis Jerkovic / Cropix/Ilustracija

Naglasila je i da u odnosu na prošlu godinu imamo preko 50 tisuća novih ležajeva u nekomercijalnom i komercijalnom smještaju.

Stručnjak otkrio koji je najveći problem hrvatskog turizma: ‘Ministarstvo krši vlastiti zakon’

Domaćih turista više nego 2019.

Domaćih je turista 14 posto više nego prije četiri godine, te su na drugom mjestu po broju dolazaka.

S druge strane, Talijani ove godine zaobilaze istočnu obalu Jadrana, a jedan od razloga je kampanja tamošnjih vlasti da građani preko ljeta ostanu u Italiji. Usprkos tome, i Talijana ima 14 posto više u odnosu na prošlu godinu, rekla je Brnjac.




Zašto divljaju cijene na Jadranu? Stručnjaci sjeli za stol i dali odgovor na pitanje koje sve zanima

Privatnim iznajmljivačima ministrica poručuje da cijena smještaja mora pratiti kvalitetu, inače će to turisti znati kazniti.




“Gosti to prepoznaju, oni istražuju kakva je ponuda, što imamo na tržištu i kakve su cijene”, rekla je ministrica za RTL Danas.

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.