(FOTO) VUKOVARCI SE SJEĆAJU SVOJIH UMRLIH: Pohode mjesto masovne grobnice na Ovčari i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata

Autor: M.P.

Vukovarska groblja na blagdan Svih svetih pohodi velik broj Vukovaraca koji se prisjećaju svojih pokojnih.

Ove godine blagdan prolazi u ozračju 30. obljetnice vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu pa građani posebno obilaze Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata na kojem su pokopani poginuli i umrli hrvatski branitelji, kao i članovi njihovih obitelji.

Građani pale svijeće i kod 938 bijelih križeva koji simboliziraju broj žrtava ekshumiranih s Novoga vukovarskog groblja, koje se nalazi uz Memorijalno groblje.

Vukovar -Memorijalno groblje hrvatskih branitelja

Od ranog jutra građani pohode i mjesto masovne grobnice na Ovčari, na kojem već nekoliko zadnjih dana pred Sve svete gori mnoštvo svijeća. Na tome mjestu su 1996. ekshumirani posmrtni ostaci 200 ljudi odvedenih 19. studenoga 1991. iz vukovarske Opće bolnice i ubijene na Ovčari.

Ovčara

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.