Guliver image

Ilija tužio Ferrari, kaže da mu je ‘mrcina’ od auta postala opasna na cesti

Autor: Dnevno.hr/I.K.

U potrazi za zadovoljštinom, jedan nezadovoljni vozač podignuo je tužbu protiv Ferrarija, buneći se na neispravljeni propust tog poznatog proizvođača koji je ranije već bio prepoznat, s najavom da će se stvar riješiti. Radi se o problemu s kočnicama, a čovjek koji tuži je Ilija Nečev, koji živi u Kaliforniji, a njegovu priču je ovih dana imao Bloomberg.

Ilija je kupio model Ferrari 458 prije četiri godine, radi se o modelu iz 2010., a odmah je primijetio problem s kočnicama zbog kojeg je djelomično ili potpuno bila onesposobljena mogućnost kočenja. Postalo je opasno na cesti, kako čovjek tvrdi preko svojih pravnih zastupnika.

“Tužitelj je jednom prilikom išao nizbrdo oko 80 kilometara na sat, a dok se pripremao za skretanje od 90 stupnjeva udesno, pritisnuo je kočnice, ali auto nije usporio. Papučica kočnice bila je tvrda i unatoč nižem stupnju prijenosa nije bilo pritiska u kočnicama”, vele odvjetnici koji zastupaju nezadovoljnog vlasnika auta.

Za problem se znalo

Ilija je prijavio problem zastupnicima Ferrarija, a tvrdi da je za odgovor dobio da se radi o “normalnoj stvari”. O čemu je točno riječ? Sjevernoamerički predstavnik Ferrarija je na problem reagirao 2021., kada je bio pokrenut postupak opoziva potencijalno opasnih vozila zbog problema s curenjem kočione tekućine, što može smanjiti sposobnost kočenja.




Nakon toga, bio je pokrenut i prošireni opoziv, i to preklani, a Ferrari je tada ciljao i na vozila dalje od sjevernoameričkog teritorija, u Njemačkoj, Kini i Japanu, kako stoji u pritužbi koju je imao nezadovoljni vlasnik Ilija. Čovjek smatra i optužuje da se nije napravilo dovoljno za sigurnost, što je temelj za njegovu tužbu u američkom San Diegu, u Kaliforniji.

Tužitelj smatra da Ferrari nije kupcima dao obavijest o punom opsegu kvara na kočnicama, a Ilija Nečev tvrdi i da je riječ o problemu koji se mogao popraviti samo zamjenom glavnog cilindra. Dodaje da poznati proizvođač automobila nije napravio dovoljno, kako tvrdi.

Evo gdje je bio Modrić dok se predstavljao novi hrvatski dres, poslao jasnu poruku




‘Tisuće automobila su imale nedostatak’

“Nastavili su prodavati, ili imati korist od prodaje, tisuće automobila koji su sadržavali ovaj nedostatak koji je opasan po život”, stav je tužitelja u ovom postupku koji je pokrenut prijedlogom kolektivne tužbe na saveznom sudu u San Diegu.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.