Foto: PIxabay/Ilustracija

NA POMOLU JE EVOLUCIJA: Odmah ga se može početi koristiti, izumili su gorivo koje se miješa s vodom

Autor: Dnevno.hr/A.F.

Tvrtka Trillion je razvila tehnologiju koja u kapljice dizelskog goriva unosi otopinu vode veličine nanometra.

Prednosti ove tehnologije kreću se od nižih troškova do značajnog smanjenja emisija, povećane radne snage motora, veće učinkovitosti goriva i smanjenih učinaka onečišćenja zraka. U dizel se ovom metodom miješa oko 20 posto vode.

Što se tiče emisija štetnih plinova, emisije CO2, NOX, SO2 i čađe se smanjuju za 40-90 posto. Uz to, tu je i niža cijena goriva.

Ne treba novu infrastrukturu

Kvaliteta HydroDiesela+ je što za njega neće biti potrebna nova infrastruktura. Trillion je razvio SMART Blending Systems, koji su mobilni i brzo ih se može implementirati. Mogu se postaviti u blizini mjesta skladištenja za obradu goriva ili na brod da tretiraju gorivo prije prijevoza. Krajnji proizvod ima isti stabilan rok trajanja kao i obično dizelsko gorivo.

S Trillionom trenutno radi još jedan partner na implementaciji tehnologije, a to je sveučilište u Houstonu, piše Revija HAK.




Autor:Dnevno.hr/A.F.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.