Foto: Facebook/Birmingham Live

Auto sam ide, vozač u njemu u panici: ‘Mislio sam da ću nekog ubiti’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Ima nesreća na cesti za koje su krivi vozači ili pješaci, ali kako se pokazalo u nekoliko primjera, može doći do situacija i da automobil preuzme kontrolu i ne de se zaustaviti, kao što se u jednom svježem slučaju dogodilo 31-godišnjaku u Engleskoj. Našao se u opasnosti kada je njegov automobil u velikoj brzini ‘odlučio’ da mu vozač više ne treba.

Zbog toga je u panici ostao 31-godišnji Nathan Owen, ne znajući što uopće može napraviti u situaciji u kojoj je automobil u jednom trenutku dosegnuo brzinu od 162 kilometra na sat. Radilo se o modelu Jaguar I-Pace, o električnom automobilu, a zabrinuti čovjek više nije znao kako spasiti stvar.

Pokušavao je sve što je mogao za upravljačem, alarmirao je policiju koja ga je također nastojala zaustaviti, a spas je došao nakon što se ispraznila baterija. Kasnije je pričao kako je doživio ovu svoju dramu na cesti.

This was the moment police rammed into a Jaguar I-Pace as the car’s brakes failed on the motorway. Nathan Owen was…

Objavljuje Birmingham LiveČetvrtak, 7. ožujka 2024.

Strahovao od teške nesreće

“Mislio da ću razbiti automobil, da ću ubiti ili sebe ili nekoga nedužnog na cesti. Auto je bio u svojem svijetu, a kočnice nisu radile”, govorio je vozač, koji se izvan kontrole zabijao u brzini u policijske automobile koji su ga okružili, nastojeći stati na kraj ludoj vožnji nakon što je auto dalje jurio sam.

Ovo je alarmiralo i Jaguar. Poznati proizvođač automobila najavio je da će obaviti istragu kako je došlo do kvara koji je ugrozio 31-godišnjeg vozača, ali i druge ljude koji su u tom trenutku bili na cesti.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.