ISIL OBJAVIO ZASTRAŠUJUĆU KARTU: ‘Svugdje smo prisutni’ (FOTO)

Autor: I.G.

Teroristi tvrde da njihove "tajne jedinice" obitavaju u sedam zemalja, od kojih su mnoge pale kao žrtve užasnih terorističkih napada u posljednjih nekoliko godina.

Teroristi Islamske države objavili su kartu svijeta s podacima gdje su sve smještene njihove “tajne jedinice”, uključujući Francusku i Tursku i to samo nekoliko sati nakon stravičnog pokolja u Istanbulu.

Zapadni obavještajni dužnosnici sumnjaju da je napad na Istanbul bio jeziv način ove grupe terorista da proslavi drugu godišnjicu od kada su objavili planove za stvaranje islamskog kalifata.

Slika secira utjecaj terorista u tri grupe: područja od velike kontrole, područja srednje kontrole i područja uz prisustvo tajnih jedinica.

Područja glavne kontrole, ne čudi, su područja  Sirije i Iraka gdje se vode velike bitke i gdje Islamska država pokušava utvrditi svoju dominaciju na Bliskom istoku.

Prema podacima ISIL-a, grupa ima srednju kontrolu u 10 zemalja, uključujući Afganistan i Jemen na Bliskom istoku, Somaliju i Nigeriju u Africi, Egipat i Libiju u sjevernoj Africi, Čečeniju i Dagestanu u istočnoj Europi i na Filipinima na Dalekom istoku.

Konačno, teroristi tvrde da njihove “tajne jedinice” obitavaju u sedam zemalja, od kojih su mnoge pale kao žrtve užasnih terorističkih napada u posljednjih nekoliko godina.

Terror_Risks_map




 

 




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.