Sanjin Strukic/PIXSELL

UHLJEBLJIVANJE NA HRVATSKI NAČIN: Plenkovićeve 154 osobe koje je postavio u Vladu

Autor: dnevno.hr

Rekordan broj državnih službenika imenovala je Vlada Andreja Plenkovića. Prema pisanju 24sata izgleda kako sada državnim službenicima trebaju vozači. Naime, putem natječaja kojeg je raspisao ministar prometa Oleg Butković traže se tri “osobna vozača državnog dužnosnika”.

Navedimo i kako Plenković u Europskoj uniji ima Vladu s najvećim brojem ministara. Rekordan je broj  dužnosnika imenovao do sada na visoke plaće od 13.000 do 20.000. Vlada je u 20 ministarstava postavila 154 osobe s najvećim plaćama.

Plenković je uz ministre zaposlio i pomoćnike ministara kao i državne tajnice.

Profesor specijaliziran za javnu upravu, Ivan Koprić, za navedeni medij otkriva kako je riječ o uhljebljivanju, te da nema potrebe za takvim brojem ljudi.

Podsjetimo samo kako je ukupno 126 dužnosnika bila u Vladi Zorana Milanovića u 20 ministarstava. Od čega uz 20 ministara bilo je još 106 pomoćnika i zamjenika.

A Vlada Ive Sanadera i Jadranke Kosor u 16 ministarstava ukupno je imala 75 dužnosnika: ministara i državnih tajnika.

Popis svih 154 osoba kao i njihove funkcije u ministarstvima pogledajte na originalnom članku OVDJE.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.