: Igor Kralj/PIXSELL

Treća komemoracija u Jasenovcu: Sudjeluju Mesić, Milanović, Josipović…

Autor: M.M.

Na komemoraciji je više od dvije tisuće ljudi, a veliki broj njih došao je iz Beograda i Banja Luke.

U Jasenovcu se održava treća i posljednja ovogodišnja komemoracija žrtvama ustaškog logora koju organizira Savez antifašističkih boraca i antifašista u suradnji s Antifašističkom ligom Hrvatske, SNV-om, Savezom Roma te udrugama civilnoga društva, piše HRT. 

Na komemoraciji je više od dvije tisuće ljudi, a veliki broj njih došao je iz Beograda i Banja Luke. Komemoraciji prisustvuje bivši predsjednik Republike i počasni predsjednik SABA-a Stjepan Mesić, bivši predsjednik Ivo Josipović te predsjednik SDP-a Zoran Milanović, kao i brojni SDP-ovi saborski zastupnici te zastupnik laburista Jaroslav Pecnik i zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi.

Nakon okupljanja ispred Memorijalnog muzeja Spomen-područja Jasenovac sudionici komemoracije u koloni sjećanja došli su pred spomenik ‘Cvijet’.

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.