TIP KOJEG MILANOVIĆ PREDLAŽE ZA PREMIJERA: Donosimo vam sve o njemu!

Autor: I. Međugorac

Dotični je naime zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom koji je u Partiji još od 2003. godine.

Iz vrha SDP-a, prema pisanju Maxportala proširila se informacija da je šef SDP-a Zoran Milanović pripremajući se za pregovore s Mostom za premijera predložio ni više, ni manje doli Mladena Pejnovića aktualnog ravnatelja Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Ekonomista Pejnovića, na toj bi poziciji kako saznajemo trebao zamijeniti jedan od Milanoviću lojalnih SDP-ovih mladih lavova koji su mu u kampanji držali leđa, a riječ je o Alenu Čičku.

Dotični je naime zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom koji je u Partiji još od 2003. godine. Jedno vrijeme imao je odvjetničku tvrtku, a ujedno je i odvjetnik stranke te je prema kazivanjima SDP-ovaca riječ o sposobnom mladiću kojem premijer vjeruje. No, na stranu mladi Čičak, znatno je zanimljivija Pejnovićeva biografija. On korijene vuče iz Siska te je potomak partizanske obitelji.

Njegov otac pripadnik je Sisačkog partizanskog odreda koji je nakon rata bio oficir JNA, dok je svoju baku Katu Pejnović često koristio za gradnju karijere omladinskog aktivista. Supruga njegova brata Miće bila je zaposlenica u tehnici u Udbi, SDS Centar Zagreb. Pejnović je kao omladinac i aktivist uvijek bio na rukovodećim funkcijama pripremajući se za političkog radnika SKH. Na funkciji Predsjednika omladine Hrvatske bio je 80-ih te iz toga vremena zadržava kontakte s mnogim i danas aktivnim pripadnicima hrvatske politike i društva kao što su Gabrić, Radman i Darinko Kosor.

Kada je umro Tito, na ispraćaju na zagrebačkom kolodvoru stajao je uz lijes držeći štafetu, a bio je i profesionalni tajnik odbora za izgradnju cesta zadužen za poslove upisa općenarodnog zajma za ceste. Dvije godine vodi Savez socijalističke omladine Hrvatskoj te odlazi u vojsku gdje surađuje s Vojnom bezbjednosti JNA. Nakon vojske ga prebacuju u stručni ekonomski tim CK SKH. Jedna od značajnijih funkcija na kojoj se našao jest i šefovanje u kabinetu Mike Špiljka. Malo pomalo, maleni Pejnović komunističkim vodama penje se do vrha dolazeći ’86-te na funkciju pomoćnika direktora Zagrebačkog Velesajma. U Jugohospitaliju na mjesto generalnog direktora ulazi godinu poslije. Mijenjao je od tada mnogo funkcija, a 2011. dolazi na čelo gradske plinare. Zatim postaje Predstojnik državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Velik utjecaj ima na premijera Zorana Milanovića koji mu iz nekog razloga neizmjerno vjeruje.

Autor:I. Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.