Patrik Macek/PIXSELL

Grabar Kitarović na Pantovčaku primila Oreškovića i Reinera!

Autor: dnevno.hr

Predsjednica tako sudjeluje u aktualnoj krizi vlasti i u nju se uključila na razini članka 94. Ustava RH gdje stoji da se predsjednica aktivira kada je ugrožena stabilnost RH.

Premijer Tihomir Orešković sastao se u ponedjeljak na Pantovčaku s Kolindom Grabar Kitarović, doznaje N1. Predsjednica se nakon sastanka s Oreškovićem sastala i sa šefom Sabora Željkom Reinerom.

Predsjednica tako sudjeluje u aktualnoj krizi vlasti i u nju se uključila na razini članka 94. Ustava RH gdje stoji da se predsjednica aktivira kada je ugrožena stabilnost RH. Predsjednica je odgodila sva putovanja ovog tjedna, pa tako i vrlo bitno političko putovanje na summit inicijative Jadran-Baltik-Crno more u Litvu gdje je trebala boraviti 8. i 9. lipnja, što je znak da i sama procjenjuje da je situacija u zemlji kritična.

Premijer će se navodno danas ponovno obratiti javnosti.


>>> SAZNAJEMO: Orešković otkazao sjednicu Vlade i otrčao u SOA-u zbog saznanja o mogućoj ugrozi nacionalne sigurnosti!?


Današnji sastanak na Pantovčaku nije bio najavljen ni na službenim stranicama predsjednice, niti na stranicama Vlade.

Podsjetimo, kriza vlasti produbila se nakon afere Konzultantica kada sudvojica potrpredsjednika Vlade Božo Petrov i Tomislav Karamarko prestali komunicirati. premijer Orešković htio je zajedničkom kavom smiriti tenzije, no sukob je eskalirao u petak. orešković je od dvojice potpredsjednika zatražio ostavku.

O svemu se oglasila i predsjednica koja je u petak građanima kratko poručila da su sigurni.





>>> REINER OTKRIO O ČEMU JE RAZGOVARAO S PREDSJEDNICOM!


Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.