Miranda Cikotic/PIXSELL

DEBAKL KONTRAPROSVJEDA RADNIČKE FRONTE? Pojavilo se manje od 10 aktivista, ali više molitelja!

Autor: Dnevno.hr

Molitelji su trn u oku nekim ljudima u našem društvu. Ipak, iako su i sami pozivali na 'kontraprosvjed', aktivisti Radničke fronte ni sami se nisu odazvali ovoj akciji u velikom broju.

Molitva za nerođene smeta mnogima u našoj državi, zapravo kroz cijelo ovo vrijeme trajanja akcije “40 dana za život” mediji su više izvještavali o onima koji im se protive nego o samom hvalevrijednom poduhvatu inicijative “40 dana za život”.

U skladu s tim napadima i Radnička fronta za 12 je sati najavila akciju, točnije kontraprosvjed moliteljima ispred KBC Sestara milosrdnica u zagrebačkoj Vinogradskoj ulici.

Aktivisti Radničke fronte tamo se u podne okupljaju kako bi prosvjedovali protiv molitelja koji već tjednima neumorno mole za život.

“U toku je klerikalnofundamentalistička akcija „40 dana za život“, tj. „molitvena okupljanja“ pred bolnicama u svrhu sustavnog provođenja terora i pritiska nad ženama, ženskim pravima, a smatramo to i grubim zadiranjem “molilaca” u pravo pacijentica na mir i privatnost.
Izuzetno je problematično što su neke uprave javno-zdravstvenih ustanova, npr. u KBC “Sestre milosrdnice” (Vinogradska) u Zagrebu ili u pulskoj Općoj bolnici, dozvolile “molitvena okupljanja” unutar prostora bolnica” ili tik pred ulazom, pa pacijenti ili posjetioci praktički moraju prolaziti kroz “špalir” “molilaca”.

“Moliocima” nije stalo ni do žena ni do života fetusa. Da jest, borili bi se za veća radnička prava žena, za bolju socijalnu državu, za veći dječji doplatak, za više vrtića (kojih niti ima dovoljno, niti su dovoljno financirani – toliko da nemaju ni za hranu), za veću pomoć samohranim majkama i siromašnim obiteljima i za bolje obrazovanje, zdravstvenu skrb i sprečavanje nasilja protiv žena.

Za to novca nikad nema, dok istodobno crkvene “dostojanstvenici” žive u dvorima od oniksa, voze skupocjena vozila i zdušno surađuju s političkim strukturama koje su državu opljačkale i osiromašile.

Cilj hajke na pobačaj kontrola nad ženama, a time i kontrola nad ljudskim umovima, a sve da bi se zadržale već postojeće privilegije i bogatstva klerikalnih struktura”, stoji u priopćenju Radničke fronte kojim pozivaju na prosvjed.




>>> GLASNOVIĆ SE SUPROTSTAVLJA RADNIČKOJ FRONTI: ‘Ne dozvolimo tim crvenim banditima napadati mirne i nedužne ljude’

Radnička fronta očito vidi samo što želi vidjeti, no njihovo reklamiranje kontraprosvjeda ipak nije urodilo plodom, barem ne za sada. Naime, kontraprosvjed, kako ga nazivaju, kasnio je dvadesetak minuta, a onda se pojavilo tek šest aktivista. Na Facebook stranici Radničke fronte pojavljuju se komentari pojedinaca začuđenih zašto nema više aktivista. Kako jedan navodi, pozivaju na prosvjed, a potom se ni sami ne pojave.

S druge strane, nakon što je Željko Glasnović pozvao Hrvate koji podržavaju inicijativu “40 dana za život”, pojavilo se više molitelja, a stigao je i predsjednik A HSP-a, Dražen Keleminec.




Iz Radničke fronte na svoje su Facebook profilu napisali kakva je situacija pred Vinogradskom bolnicom, s njihova stajališta:

“Uz dobacivanja, uvrede i molitve, ali tu smo…ispred javno-zdravstvene ustanove KBC Sestre milosrdnice u Vinogradskoj. “Moliocima” su došli dati podršku i notorni neofašisti A-HSP, a očito ima i ratnih veterana koji štuju Fb proglas svog generala, jer sada ih je više nego prilikom naše prošle posjete.

Radnička fronta nikom ne dobacuje niti želi komunikaciju. Želimo samo javno ponoviti svoj stav:

“Moliocima” nije stalo ni do žena ni do života fetusa. Da jest, borili bi se za veća radnička prava žena, za bolju socijalnu državu, za veći dječji doplatak, za više vrtića (kojih niti ima dovoljno, niti su dovoljno financirani – toliko da nemaju ni za hranu), za veću pomoć samohranim majkama i siromašnim obiteljima i za bolje obrazovanje, zdravstvenu skrb i sprečavanje nasilja protiv žena.

Cilj hajke na pobačaj kontrola nad ženama, a time i kontrola nad ljudskim umovima, a sve da bi se zadržale već postojeće privilegije i bogatstva klerikalnih struktura”, piše na Facebook stranici Radničke fronte. Stavljaju se u poziciju žrtve spominjući “dobacivanja i uvrede” koje su navodno čuli, a sami u svojem proglasu vrijeđaju, omalovažavaju i provociraju – i okupljene koji su došli dati podršku moliteljima i same molitelje.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.