Ivica Galovic/PIXSELL

Pobuna medicinskih tehničara i sestara: U prosvjednoj povorci ukazali probleme s kojima se susreću

Autor: Hina/HRT

Na Cvjetnom trgu (od 10 do 15 sati) provodit će se javnozdravstvene aktivnosti usmjerene promicanju i unaprjeđivanju zdravlja, u skladu s ovogodišnjim sloganom Tjedna sestrinstva koji glasi „Sestrinstvo –glas koji vodi! Zdravlje je temeljno ljudsko pravo“

Medicinske sestre i tehničari organizirali su prosvjednu povorku od Glavnog kolodvora prema Markovu trgu kojom žele upozoriti na probleme u sestrinstvu, poput odlazaka medicinskih sestara i medicinskih tehničara na rad u inozemstvo i izboriti se za poboljšanje općih uvjeta rada i života.

Prema podacima sindikata u posljednih godinu i pol čak 2000 medicinskih sestara i tehničara otišlo je ili je zatražilo da ode raditi u inozemstvo.

Prosvjed na Međunarodni dan sestrinstva, u sklopu Međunarodnog tjedna sestrinstva organizira Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara.

Na Cvjetnom trgu od 10 do 15 sati provodit će se javnozdravstvene aktivnosti usmjerene promicanju i unaprjeđivanju zdravlja, u skladu s ovogodišnjim sloganom Tjedna sestrinstva koji glasi Sestrinstvo glas koji vodi! Zdravlje je temeljno ljudsko pravo.

Sloganom se želi upozoriti na medicinske sestre koje imaju važan utjecaj u svim segmentima postizanja kvalitetnog života pojedinca.

Građani će moći izmjeriti tlak i šećer, naučiti osnovne postupke oživljavanja i dobiti savjete o pravilnoj prehrani te druge informacije korisne za njihovo zdravlje.




Autor:Hina/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.