Patrik Macek/PIXSELL

Butković optimističan: ‘Iza nevremena uvijek dolazi bonaca’, Panenić misli da Most može dalje s HDZ-om bez Karamarka!

Autor: T. P.

Ministar Butković izjavom umiruje situaciju u političkom vrhu koja samo što ne eskalira.

O previranjima u političkom vrhu RH oglasio se i Oleg Butković, ministar prometa iz redova HDZ-a:

“Iza nevremena uvijek dolazi bonaca, to vam mogu reći kao ministar mora”, izjavio je ministar Butković ulazeći u zgradu Vlade u kojoj se potom zadržao svega nekoliko minuta.

Podsjetimo, tijekom vikenda je Butković izjavio da samo jedna osoba sada dolazi u obzir za mandatara, tj. za novog premijera, a ta je osoba prema njegovu mišljenju predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Na situaciju se osvrnuo i ministar gospodarstva Tomislav Panenić na konferenciji “Kako do više izravnih stranih ulaganja”:

“Nikome ne odgovara situacija u kojoj nema jasnih naznaka gospodarskog smjera razvoja. Mi smo ga postavili putem nacionalnog programa reformi, jasno zadali ciljeve kako u ovoj godini olakšati poslovanje ne samo stranim investitorima, nego i svima koji posluju. Te poteškoće ili moguće preslagivanje ako odemo na nove izbore odgađa provedbu i otežava rad gospodarstva. Zato mislim da svi moramo zauzeti jasan stav da se reforme u gospodarstvu moraju nastaviti. Zato, ne samo Vlada u ovom sastavu nego bilo koja, trebala bi taj program već unaprijed prihvatiti, jer to nije nešto što mi možemo mijenjati od danas do sutra”, rekao je ministar, piše Večernji list.

Panenić je dodao da smatra kako Most može dalje s HDZ-om i bez Karamarka.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.