Facebook

Vrhovni sud pustio na slobodu Pločanku koja je kuhinjskim nožem usmrtila supruga

Autor: dnevno.hr

Karmen Matana Đorđević je 7. svibnja 2016. oko jedan sat nakon ponoći u obiteljskom stanu na četvrtom katu zgrade u Ulici kralja Petra Svačića broj 12 u Pločama, tijekom prepirke i naguravanja, ubila supruga Sašu kuhinjskim nožem oštrice od 19,5 centimetara.

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Dubrovniku koji je 23-godišnju Karmen Matana Đorđević u studenom 2016. godine proglasio krivom za ubojstvo 35-godišnjeg supruga, piše.

Vrhovni sud naredio je da se 23-godišnjakinja odmah pusti na slobodu.

Vrhovni sud spis je vratio na ponovno suđenje prvostupanjskom sudu u Dubrovniku, no ne zna se kada počinje iduće suđenje.

Slobodna Dalmacija piše kako je presuda ukinuta jer se ne može objektivno utvrditi koji su razlozi doveli do osuđujuće presude.

Podsjetimo, 16. studenoga 2016. godine Vijeće Županijskog suda u Dubrovniku zaključilo je kako je dokaznim postupkom potvrđena optužnica dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva.

Prema presudi, kao majka tada tromjesečne bebe, Karmen Matana Đorđević je 7. svibnja 2016. oko jedan sat nakon ponoći u obiteljskom stanu na četvrtom katu zgrade u Ulici kralja Petra Svačića broj 12 u Pločama, tijekom prepirke i naguravanja, ubila supruga Sašu kuhinjskim nožem oštrice od 19,5 centimetara.

Sudski su vještaci utvrdili da je Karmen svoga muža tim nožem udarila u prsa i zadala mu ubodnu ranu dubine 10 centimetara te mu tako nanijela ozljede plućne arterije, lijeve srčane klijetke i lijeve koronarne arterije. Od posljedica tih teških ozljeda njezin suprug, kapetan duge plovidbe, odmah je preminuo.




“Bolje da sam osuđena na smrt”, rekla je Karmen Matana prilikom izricanja presude.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.