Facebook

OTKRIVAMO! ‘Jovan nije pretučen zato što je Srbin, nego zato što je četnik’

Autor: T. Budak

Procijenite, je li Jovan pretučen zbog džuboksa ili fotografije na Facebooku...

Svi hrvatski, ali i regionalni mediji preplavljeni su naslovima kako je “Jovan Matijević, mladić iz Pakraca, brutalno pretučen jer je kao pripadnik srpske nacionalnosti preko džuboksa poželio čuti srpsku pjesmu ‘Ja popio jesam, al nisam budala’ Krajišnika Žareta i Gocija”.

Pojedini su se mediji svojski potrudili pa im u “potrazi za istinom” nije bilo teško otići do kafića u kojem se incident dogodio.

Iako su tamo zatečeni gosti tvrdili kako nisu nacionalisti, kako ih ne muči činjenica da džuboksom dominiraju srpske pjesme te kako napad na Jovana nije bio rezultat činjenice da je riječ o Srbinu, mediji su ipak zaključili da jest.

Na riječi prisutnih gostiju kako se Jovan na Facebooku hvali fotografijama svoje bake Borke okićene četničkim obilježjima, nije se osvrnuo – nitko.

Ipak, prije nego što je Jovan Matijević uspio obrisati sporne fotografije koje ljute njegove hrvatske vršnjake, jedan je od njih bio brži…

Procijenite, je li Jovan pretučen zbog džuboksa ili fotografije na Facebooku…?




Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.