Facebook: Narodni Radio/Photo/Grad Vukovar

(VIDEO) VUKOVAR UJEDINIO BBB, ARMADU, TORCIDU…: Pogledajte spektakularnu bakljadu na vukovarskom Vodotornju!

Autor: Bruno Herljević

Kao i u Domovinskom ratu, pripadnici BBB-a, Torcide, Armade, Kohorte, Ultrasa stajali su jedni kraj drugih i nije uopće bilo važno tko navija za koji klub.

Inače ljuti navijački rivali koji se iz utakmice u utakmicu časte uvredama i pogrdnim pjesmicama, ovoga puta stali su rame uz rame i to kako bi odali počast ‘Gradu Heroju’, Vukovaru. Navijačke skupine iz svih dijelova Hrvatske stigle su u Vukovar kako bi položile vijence na Ovčari, a usput su priredili rijetko viđen spektakl kod podsjetnika na srbočetnička razaranja u Vukovaru i simbola Domovinskog rata, vukovarskog Vodotornja.

Navijači su priredili bakljadu kakvu nemamo prilike često vidjeti, crvenilo se podno tornja i u samom tornju, a kako je već polako padao mrak slika je postajala sve ljepša.

Kao i u Domovinskom ratu, pripadnici BBB-a, Torcide, Armade, Kohorte, Ultrasa stajali su jedni kraj drugih i nije uopće bilo važno tko navija za koji klub. U ratu je bilo važno obraniti domovinu od agresorskih napada i nije bilo važno tko je odakle, baš kao što nije bilo niti ovoga puta kada se odavala počast Vukovaru i svim stradalim braniteljima i nevinim žrtvama.

Među stradalima bilo je i mnogo navijača svih navijačkih skupina i to će zauvijek spajati sve poklonike klubova iz različitih dijelova Hrvatske. Navijači su ovoga puta odlučili ponovo stati jedni kraj drugih kako bi obilježili prvu fazu obnove Vodotornja, a prije spektakularne bakljade navijačke skupine odale su počast žrtvama na Ovčari te su položili vijenac na Memorijalnom groblju.

Početak radova na rekonstrukciji Vodotornja može početi jer je akcija prikupljanja sredstava za obnovu ovog simbola Domovinskog rata, završena. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je kako se sada očekuje početak radova na rekonstrukciji.




“Te 1991. godine, Vukovar je branila cijela Hrvatska, dolazili su branitelji iz svih krajeva. To je pravo zajedništvo, baš kao što je i ova akcija za Vodotoranj koja je ponovo ujedinila Hrvatsku”, kazao je predsjednik Savjeta za branitelje vukovarskog gradonačelnika, Tomislav Josić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.