Sirova mržnja Jelene Lovrić

Autor: Zdravko Tomac

U svojoj sirovoj mržnji prema svemu što je hrvatsko, u lažima i podmetanjima, i nakon provedenih demokratskih izbora za predsjednicu Hrvatske ona se nije mogla suzdržati od novih izljeva sirove mržnje.

Očekivao sam da će se nakon promjene vlasnika u Jutarnjem listu, odnosno da će gospodin Hanžeković onemogućiti grupu novinara koja već godinama sirovom mržnjom, uvredama i lažima zagađuje naš medijski prostor i nanose veliku štetu ne samo hrvatskim nacionalnim interesima, nego i demokratskoj stabilnosti i razvoju hrvatske države. Doduše ne vidimo više Davora Butkovića, što je veliki dobitak, jer on je bio prava novinarska sramota, a nametnuo se kao propovjednik morala koji je svima nama za velike novce prodavao laž kao istinu, a istinu kao laž. Samo da podsjetim da je Davor Butković izmišljao intervjue, da je stalno lagao i podmetao. Podsjetit ću samo kako je lažno optužio generala Antu Gotovinu da je “gangster i zločinac” te je strašno napao sve nas koji smo branili istinu o generalu Gotovini da smo od gangstera i zločinca napravili heroja.

Međutim, nažalost drugi medijski teroristi Jutarnjeg lista postali su još žešći. Njihove uvrede i laži su postale još strašnije. Evo nekoliko primjera. Jurica Pavičić u novogodišnjem broju Jutarnjeg lista napisao je: “HDZ je stranka koja je građane okrala, diskriminirala i kulturno degradirala.” Za njega je HDZ komprimitiran za sva vremena i on jednostavno ne želi vidjeti ni jednu pozitivnu činjenicu i zaslugu HDZ-a. Za Juricu Pavičića je: “obilježavanja sjećanja na vukovarsku epopeju također prilika sijanja mržnje i laži.” On tvrdi da se to obilježavanje “postepeno pretvara u sad već svako godišnju manifestaciju podgrijavanja nacionalizma i legaliziranja mržnje.” Ni drugi kolumnisti Jutarnjeg lista ne posustaju u svojem sijanju mržnje prema svemu što je nacionalno. Ipak prednjači perjanica pete kolone Jelena Lovrić. Ovih dana ničim izazvana optužila je 100% invalide koji prosvjeduju u Savskoj 66 da se “pretvaraju u pretorijansku gardu nove predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i HDZ-a” te plaši narod da bi mogli izaći na ulicu i izazvati krvoproliće odnosno masovne prosvjede “ako bi netko imao hrabrosti donijeti odluku da izbor Kolinde Grabar Kitarović nije legalan odnosno da je protuustavan te da treba poništiti izbore.”

Sramotno je što je Jutarnji list lansirao na velika zvona laž da Kolinda Grabar Kitarović po Ustavu nije dobila dovoljno glasova te da nije izabrana za predsjednicu Republike Hrvatske. Jutarnji list na naslovnoj stranici velikim masnim slovima tvrdi: “Ustavni sud mora reći je li Kolinda nova predsjednica”. Naglasak je na riječi mora. Tekstovi u listu stvaraju izmišljen problem, stvaraju kaos, iako je potpuno jasno da je Kolinda Grabar Kitarović legalno i legitimno izabrana u skladu s Ustavom. Dakle, stvara se problem kojeg nema te se onda ide tako daleko da se predviđaju veliki sukobi, demonstracije pa i građanski rat ako netko bude imao hrabrosti poništiti izbore. Jelena Lovrić 100% invalide pretvara u pretorijansku gardu Kolinde Grabar Kitarović i prijeti građanskim ratom i prelijevanjem nezadovoljstva na ulicu. Očito je da gospođa Lovrić nikada nije, a ni neće oprostiti hrvatskim braniteljima što su srušili njenu Jugoslaviju, što su porazili agresorske tenkove JNA koje je ona prizivala u počecima agresije na Hrvatsku.

Kada je bilo najteže, kada su branitelji i građani ginuli od velikosrpskog i četničkog agresora braneći svoje domove i svoju domovinu Jelena Lovrić je pozivala tenkove JNA da pregaze Hrvatsku i da naprave konačno reda u Hrvatskoj. Evo dokaza za tu tvrdnju. Miroslav Lazanski, koji je bio Kadijevićev “čovjek od povjerenja”, koji je kao novinar Danas-a napustio Hrvatsku i otišao služiti u Srbiju (sada je novinar beogradske Politike), piše da mu je Jelena Lovrić u svib­nju 1991. godine, dakle uoči donošenja odluke o samostalnosti Hrvatske rekla: “Kada će već jednom ta tvoja JNA da izvrši puč i ode ovo sve dođavola pa i mi.” Jelena Lovrić je cijelo vrijeme optuživala Franju Tuđmana i državno i vojno vodstvo Hrvatske na sličan način kako je to činila velikosrpska promidžba odnos­no tvrdila je da je Hrvatska država utemeljena na zločinu, da je Hrvatska agresor na Bosnu i Hercegovinu te izjednačavala odgov­ornost Miloševića i Tuđmana pretvarajući velikosrpsku agresiju u navodni sukob s podijeljenom odgovornošću. Jelena Lovrić je cijelo vrijeme izmišljala ustaštvo i sudjelovala u širenju velikos­rpske promidžbe da je Tuđmanova Hrvatska navodno nastavak Pavelićeve ustaške NDH.

Navest ću nekoliko primjera njene sirove mržnje prema svemu što je hrvatsko. U Jutarnjem listu od 05.03.2014. napisala je između ostalog napadajući biskupa Košića. “Tvrdnja biskupa Košića o postojanju pete kolone onih koji nikada nisu željeli slobodnu i samostalnu Hrvatsku poziv je na mržnju i bratoubilački rat.” Zatim je dodala: “Tragično je da se u takvu hušačku kampanju uključuju i najviši crkveni velikodostojnici. Ne samo da sudjeluju nego je i intoniraju. Homilija, koju je održao sisački biskup Vlado Košić nije samo skandalozna. Njegova se molitva za Hrvatsku pretvorila u pravu političku, sotonsku misao.” Zatim je takve svoje grozne optužbe, izmišljene, uzela kao krunski dokaz da bi zatražila da se takvi poput biskupa Košića izoliraju i da se stvori “sanitarni kordon oko biskupa Košića i Karamarkovih nostalgičara za jamama”. Tim teškim uvredama i optužbama biskup Košić izložen je zbog istine koju je rekao, jer je istina da postoji peta kolona. Ove optužbe, ali i njeno cijelo djelovanje pokazuju da je ona jedan od perjanica pete kolone. Jelena Lovrić je u ratu prizivala tenkove JNA, danas joj se priviđaju sotonske mise. Danas vidi bjesnilo, danas traži sanitarne kordone i izolacije ljudi koji govore istinu. Jelena Lovrić posebno mrzi hrvatske branitelje jer oni su zaustavili agresorske tenkove koje je ona pozivala. To im nikada ne može oprostiti. Posebno mrzi vukovarske branitelje i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara te ih izjednačava sa Martićevim harambašama i balvanašima. Ona stalno piše da su vukovarski branitelji opasnost za demokraciju. Ona ih potpuno izjednačava sa Martićevim balvanašima i harambašama te kaže: “Baš kao što su svojedobno harambaše srpske pobune nasrnuli na Hrvatsku postavljajući balvane po prometnicama tako i danas samozvani stožeraši skidajući dvojezične ploče napadajući institucije hrvatske države.”

U svojoj sirovoj mržnji prema svemu što je hrvatsko, u lažima i podmetanjima, i nakon provedenih demokratskih izbora za predsjednicu Hrvatske ona se nije mogla suzdržati od novih izljeva sirove mržnje. Kako nije mogla pronaći dokaze ona ih je izmislila. Pored vukovarskih branitelja i stopostotnih invalida, pored sirove mržnje prema Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara i prosvjednicima u “šatoru” najviše mrzi Hercegovce jer su oni za nju najveći nacionalisti i opasnost za hrvatsku državu kao i branitelji.

Izmislila je da je navodno Kolinda Grabar Kitarović izgubila izbore u Hrvatskoj te da je tijesnu većinu dobila glasovima Hercegovaca. Dakle, svjesno je lagala da bi širila mržnju prema Hercegovcima te da bi poticala sukob i mržnju te netrpeljivost prema dijelu hrvatskog naroda. U svojoj mržnji išla je tako daleko da je čak napisala da je glasovima Hercegovaca, koji su navodno odlučili ishod izbora, Hrvatska postala država ograničenog suvereniteta.




Cijela konstrukcija laži i mržnje je zastrašujuća. Izmišlja i krivotvori rezultate izbora i to radi svjesno, jer je i sama znala da je istina da je Kolinda pobijedila i u Hrvatskoj i u dijaspori, odnosno da nije istina da je pobijedila glasovima Hercegovaca. Ali ta laž joj treba da bi Hrvatsku proglasila državom ograničenog suvereniteta, da bi osporila ustavno pravo državljanima Hrvatske izvan Hrvatske na ravnopravnost, da bi išla tako daleko da krivotvorinama raspiruje mržnju između dijelova hrvatskog naroda koju, nažalost, prema Hercegovcima vodi jedan dio politike i javnosti u Hrvatskoj po kojoj se Hercegovci proglašavaju uzrokom svih zala u Hrvatskoj.

Jelenu Lovrić ne smeta što su hrvatski državljani koji žive izvan Hrvatske obespravljeni. Što su im nizom propisa oduzeta mnoga neotuđiva ustavna prava. Ne smeta joj što su tim suspenzijama neotuđivih ustavnih prava hrvatski državljani izvan Hrvatske dovedeni u sramotan i ponižavajući položaj, što moraju putovati stotinama kilometara do izbornog mjesta, što se moraju posebno upisivati da bi mogli glasovati. Što ne mogu glasovati ako se prethodno ne upišu. To su sve obveze koje mi državljani u Hrvatskoj nemamo. Ne smeta joj što se odbija dopisno glasovanje koja je civilizacijska stečevina u demokratskim državama. Nju smeta da oni uopće imaju pravo glasa. Možda je posebno ogorčena na Hercegovce jer su oni na čelu sa Blagom Zadrom davali živote u obrani Hrvatske kao dragovoljci. Možda ih zato mrzi jer nisu dozvolili tenkovima JNA, koje je ona pozivala u Hrvatsku da prođu, nego su ih svojoj hrabrošću, pa i svojoj žrtvom zaustavljali. Kako gospođa Lovrić sustavno krivotvori istinu o Domovinskom ratu, kako sustavno pokušava istinu pretvoriti u laž a laž u istinu, ona bez sumnje spada u perjanice pete protuhrvatske kolone. Govoriti istinu o tome ne može biti govor mržnje. Biskup Košić je bio na prvoj crti obrane u ratnoj Petrinji, doživio je rat izbliza, kao i mnogi drugi svećenici. I zato ima poseban osjećaj i obvezu braniti istinu o Domovinskom ratu. Strašno je što si gospođa Lovrić, prizivačica velikosrpske agresije i ljubiteljica tenkova JNA kao spasitelja Hrvatske i uvođenja reda u Hrvatskoj, uzima pravo one koji su obranili hrvatsku državu, kada brane istinu o toj obrani, optuživati za govor mržnje, pa čak i proglasiti ih rušiteljima demokracije i opasnošću za hrvatsku državu. Ona vidi pretorijance, ona ponovno poziva ulične sukobe, ona predskazuje, bez ikakvih dokaza, navodni kaos koji će nastati u Hrvatskoj ako branitelji ne prihvate ogromnu laž koju je izrekao bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović da je Vesna Teršelič savjest hrvatskog društva. Očito da gospođa Lovrić smatra da je i ona savjest hrvatskog društva te da ima pravo hrvatske branitelje, čak i 100% invalide, pretvarati u opasne pretorijance koji navodno prijete prolijevanjem krvi.

Hrvatski branitelji su s puškom u ruci stvorili i obranili hrvatsku državu. Strašno je i neprihvatljivo da novinarka, koja nije bila na njihovoj strani nego na strani agresora, sada dobiva ogromni medijski prostor, kako bi ponovno branila agresora, a optuživala branitelje. Dakle, ne radi se samo o sirovoj mržnji nego o organiziranom petokolonaškom djelovanju.




Autor:Zdravko Tomac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.