Foto: Pexels

Liječnik joj rekao da pati od anksioznosti pa otkrila opaki tumor: ‘Simptomi su se poklapali’

Autor: F.F

Michelle Richards, 55-godišnjakinja, počela je osjećati izgaranje i umor, što je pripisivala stresu na poslu. Nakon trotjednog odmora u Australiji, osjetila je snažnu paniku i ozbiljnu tjeskobu. Njezin liječnik opće prakse propisao joj je lijekove za anksioznost, no Michelle ih je odbila i odlučila se za terapiju.

Nakon što je doživjela tri fokalna napadaja, poslana je u bolnicu Leighton u Creweu, Cheshire. CT sken otkrio je masu na njezinom mozgu, a dijagnosticiran joj je benigni tumor na mozgu, meningiom. U siječnju 2024. podvrgnuta je operaciji kojom je uspješno uklonjen tumor veličine 5×5 cm.

Michelle, bivša viša voditeljica usluga i terapeutkinja, rekla je da je uvijek bila zdrava, redovito se kretala, vježbala, zdravo se hranila i izbjegavala alkohol i cigarete. Dijagnoza tumora na mozgu ju je šokirala jer nije mogla vjerovati da je to moguće, prenosi The Sun.

AP Photo/Eric Gay/Guliver

Sve su pripisali anksioznosti

U siječnju 2023. Michelle se osjećala preopterećeno na poslu, što je bilo uobičajeno s obzirom na prirodu njezina posla. Nakon mjesec dana odsustva u ožujku, vratila se na posao, ali je osjećala tjeskobu i nije mogla podnijeti povratak u ured. Iako je mislila da se radi o uobičajenom stresu, simptomi su se nastavili, pa je ponovno posjetila liječnika.

U svibnju 2023. prihvatila je lijekove za anksioznost koje je prije odbila. U rujnu je dala otkaz jer nije mogla podnijeti pritisak posla. U listopadu i studenom doživjela je tri fokalna napadaja, nakon čega ju je liječnik uputio u bolnicu.

Dermatolog otkrio trebamo li nanositi zaštitni faktor pod suncobranom: ‘To je već poznati mit’




CT sken u bolnici otkrio je tumor na njezinom mozgu. Dijagnoza ju je šokirala jer je očekivala da će biti poslana kući. MRI je potvrdio veliki benigni meningiom koji je pritiskao važne dijelove mozga. Michelle je bila podvrgnuta šestosatnoj operaciji koja je uspješno uklonila tumor.

Cameron Miller iz dobrotvorne organizacije The Brain Tumor Charity naglasio je važnost svijesti o znakovima i simptomima tumora na mozgu kako bi oboljeli mogli dobiti ranu dijagnozu i potrebnu podršku. Pozvao je sve koji su zabrinuti zbog neobičnih simptoma da se obrate liječniku.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.