Foto: Pexels

Idealna temperatura za sve prostorije tijekom zime: Evo gdje mora biti najtoplije

Autor: F.F

Stigla nam je zima, a samim time i potrebna za grijanjem prostora. Neki vole ‘hodati u gaćama’, dok je drugima idealna nešto hladnija temperatura u domu. Idealna temperatura za vaš dom uvelike ovisi o vašim osobnim navikama, no preporučljivo je razmotriti i uštedu električne energije. Britansko ministarstvo energetike predlaže postavljanje termostata na razinu između 20 i 21 stupnja Celzijusa tijekom zimskih mjeseci, a čak i niže kada spavate ili niste kod kuće, izvještava Real Simple.

Foto: Pexels

Evo kako trebate grijati sobe u vašem domu, prema stručnjacima

Dnevna soba: Preporučuje se održavati temperaturu dnevne sobe između 19 i 22 stupnja Celzijusa jer se tu provodi najviše vremena, a također je prostor gdje dolaze gosti. Stručnjaci preporučuju redovito prozračivanje ove prostorije.

Spavaća soba: U spavaćoj sobi trebalo bi biti najhladnije, s idealnom temperaturom između 16 i 18 stupnjeva Celzijusa. Ova niža temperatura pridonosi boljoj kvaliteti sna, dok visoka temperatura može negativno utjecati na san, povećati nemir i produžiti vrijeme potrebno za zaspati. Ipak, nije preporučljivo spavati u prehladnoj prostoriji kako biste izbjegli moguće prehlade.

Proizvodi za njegu kose opasni su po zdravlje: Evo kako se zaštititi od štetnih utjecaja

Kuhinja: Preporučuje se održavanje temperature od 20 stupnjeva Celzijusa u kuhinji, s obzirom na dodatno grijanje prostora kuhanjem. Važno je ne spuštati temperaturu ispod 20 stupnjeva kako bi se izbjegla kondenzacija i stvaranje vlage koje može uzrokovati nastanak plijesni.

Kupaonica: Ugodna temperatura za kupaonicu preporučuje se na 21 stupanj Celzijusa kako bi boravak bio ugodan, a istovremeno sprječava stvaranje vlage na zidovima. Kada povisite temperaturu tijekom kupanja, preporučuje se prozračivanje kupaonice.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.