Foto: Nikola Vilic / CROPIX, Ilustracija

Amerikanac i Rus otišli kod zubara u Srbiji: Račun ih ostavio u nevjerici

Autor: B. D.

Amerikanac James Mahan i Rus Jurij Plotnikov, prijatelji su koji žive u Argentini, a privatni razlozi doveli su ih u Srbiju. Ondje su morali posjetiti stomatologa te su se ondje prilično iznenadili.

“U Argentini stomatološke usluge nisu napredovale, već je sve kao u Rusiji prije 20 godina. Iskreno, mi nemamo povjerenja u taj sistem. Ovdje sam došao prvenstveno da posjetim rodbinu, a pošto sam čuo da je stomatološka usluga dobra i po veoma pristupačnim cijenama, odlučio sam ugraditi krunicu. Nevjerojatno je da u Srbiji svi odlično govore engleski, lako možete objasniti u čemu je problem i što vas muči. Liječnici su veoma ljubazni”, prepričao je Jurij za Kurir.

“Sviđa mi se što vam ordinacije ne pokušavaju uzeti novac pod svaku cijenu. Objasne vam kakvo je zdravlje vaših zuba i koje opcije su vam na raspolaganju, a na pacijent donosi konačnu odluku. Nema pritiska po tom pitanju. Cjelokupno iskustvo je izvrsno”, zaključio je.

Foto: Pixababy

Cijene u Srbiji niže nego u Hrvatskoj

Sličnog je stava i James koji je pohađao za stomatologa. “Slobodno mogu reći da je usluga čak na boljem nivou nego u SAD-u. Sve je ugodno, po razumnoj cijeni i sve se obavlja veoma brzo. Impresioniran sam”, rekao je.

Djevojčica se neprestano žalila na jake glavobolje: Liječnike je zapanjilo što su otkrili

Za jedan zubni implantat u SAD-u treba platiti 6000 eura, u Njemačkoj 2500 eura, u Hrvatskoj 1000 eura, a u Srbiji 400 eura. Popularna procedura poznata kao holivudski osmijeh u SAD-u košta 37 tisuća eura, u Njemačkoj 31 tisuću eura, a u Srbiji 6 tisuća eura.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.